Julie Frøslev Mathisen fra Askim kontrollerte løpet fra start til mål. Hun la seg tidlig i tet og forble der til målstreken var passert. Frontløperen fra Askim trives best når hun kan kontrollere feltet fra tet. I dag skulle det ikke være mulig å vinne 800 meteren med å ligge i tet på de to brotre langsidene. Vi var også helt sikker på at hun ikke skulle klare det med sitt vanlige løpsopplegg. Men der tok vi feil.

Det gjorde konkurrentene også. Mens andre la seg i lur bak henne for å være i le i den kraftige vinden i dag, tok Julie ansvar og styrte feltet gjennom vindkastene. Da de fleste ventet på at forfølgerne skulle passere og kvitte seg med henne på oppløpet, slo hun grusomt tilbake og spurtet fra både Ida Østerås, Solveig Lie Onstad og Sigrid Jervell Våg i kampen om gullet.


Ida Østerås fra Verdal, Julie Frøslev Mathisen fra Askim og Solveig Lie Onstad fra Laksevåg tok hånd om medaljene.

J-18/19 800 m
Plass   Startnr:   Navn: Klubb: Resultat:
1   16   Julie Frøslev Mathisen Askim IF 2,20,65
2   767   Ida Østerås Verdal FIK 2,20,86
3   326   Solveig Onstad Laksevåg TIL 2,21,53
4   629   Sigrid Jervell Våg Strindheim il 2,21,96
5   164   Marlen Aakre Fredrikstad IF 2,22,56
6   483   Britt Thorshaug Granrud Ren-Eng, FIK 2,23,86
7   150   Bertine-Helene Færø Fil Aks-77 2,24,51
8   711   Karoline Egeland Skatteboe Tyrving IL 2,24,53
9   490   Mari Helgestad Ren-Eng, FIK 2,25,69
10   583   Eira Nordeng Jensen Sortland FIK 2,31,15
11   626   Mari Øyen Strindheim il 2,32,71
12   488   Maja Solbakken Ren-Eng, FIK 2,34,30
13   93   Maria Vattøy Dimna IL 2,34,31


Julie Frøslev Mathisen (utenfor bildet) fra Askim gikk rett i tet fra start sammen med Marlen Aakre fra arrangørklubben.


Forfølgerne forsøkte å gjøre seg så liten de kunne bak Julie, her ved Solveig Lie Onstad, Ida Østerås og Sigrid Jervell Våg.

Julie dro feltet etter 350 meter


Julie dro feltet etter 550 meter

Da var vi sikker på at gulldrømmen kunne hun glemme. I den sterke vinden var vi overbevist om at det var umulig å vinne etter å ha dradd på begge motvindslangsidene. Da hadde vi artikkelen klar: Nok en gang fikk Julie Frøslev Mathisen lide for å ha dradd konkurrentene frem underveis.


Ut av siste sving tok Ida Østerås kommandoen og da regnet vi med at Julies gulldrøm var knust

Julie dro feltet over mål

Julie spurtbeseiret Ida i kampen om gullet. Bronsen knep Solveig Lie Onstad.


Den sure fjerdeplassen gikk til Sigrid Jervell Våg fra Strindheim.

Gulljubel for gulljenta


Endelig er gullet mitt

Julie har vært nære flere gangen, men hun har så alt for mange ganger hatt marginene mot seg. Men i dag lyktes Askimløperen endelig. Hun var den tøffeste og mest offensive. Da er det godt å vite at hun vant gullet fordi hun var den beste, tøffeste og raskeste i dag. Julie er ingen feigløper, men en fighter. Hun trives i tet..... og på toppen av seierspallen.

To gull og en sølvmedalje i helgen

Rune Helle i FREDRIKSTAD: Med to gull og en sølv fra helgens UM reiser Ida Østerås (18) til årets nordiske U-20 mesterskap i København. Kommende helgs mesterskap i Danmark blir trolig Verdal-jenta sin siste store konkurranse for året.
-Det ble et bra mesterskap her i Fredrikstad, men det tok ikke helt av, sier Ida som hadde beste tid påmeldt både på 800, 2000 hinder og 3000 meter i sin klasse.
Helgen som kommer vil det trolig bare bli hinder på Ida. -Jeg tviler på om det blir flere starter på meg i Danmark, sier hun.
Fredag vant Ida 3000 meter som hun ville. Lørdag kontrollerte hun inn seieren på hinder med 7.00,84 (pers 6,54). Søndag ble hun spurtslått på 800 meter.
-Jeg var seks sekunder bak min pers på hinder. Ikke veldig bra, men på en slik helg må man rasjonere litt med kreftene, oppsummerer hun.
På 800 meter var Ida først inn på oppløpet.
-Jeg var klar over at Julie som vant spurten har en god avslutning. Veldig skuffet er jeg ikke, men jeg hadde et håp om trippel her i helgen, innrømmer Ida.
Under tilsvarende mesterskap i fjor ble det et gull og en bronse.
-Etter den starten jeg hadde i vår er dette langt i overkant av forventet, oppsummerer hun.


Gleder oss til NM i terrengløp

Strinhdeimløperne Mari Øyen og Sigrid Jervell Våg var slitne etter helgen. Da hadde det vært deilig å ta sesongavslutningen i dag, men jentene stiller selvsagt opp for klubben sin når Strindheim arrangerer NM i Terrengløp. Sigrid fikk jo også et avbrekk i sommer. Derfor er hun fortsatt løpssugen og klar for å kjempe om flere gode plasseringer utover.

B-heatet:

Mari Helgestad drar foran Britt Thorshaug Granrud, Mari Øyen og Bertine-Helene Færø.



Mari Øyen, Bertine-Helene Færø og Maria Vattøy hang godt med fra start.

Les alt fra årets UM på hovedsidene

Les alt om årets Junior NM