Heming Leira (57) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det har han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

 
Vignett-kondiskommentaren.jpg
17 år siden sist....

Nå også i hovedstaden
Når det nå blir Nyttårsløp igjen i Oslo er det på høy tid. Som hovedstad i Norge må vi være ett av de få hovedstedene i Europa som ikke har hatt Nyttårsløp på mange, mange år.
At det i sin tid forsvant var kanskje ikke så rart for det var da mange løp forsvant da bølgedalen kom etter den første løpsbølgen.

En skulle  tro at noen ville  ta grep å arrangere igjen nå som løpsbølge nummer to kom.  Det arrangeres nyttårsløp andre steder i Norge. I fjor var det løp både i Tønsberg, Fredrikstad, Kristiansand, Trondheim, Bergen, Eigersund, Ringerike og Skien. Men Oslo har altså forblitt uten.

Men nå trår altså Kondis til. Sjøl om Kondis til vanlig er ute å rapporterer fra løp som andre arrangerer, så er det en erfaren gjeng som nå skal tilby løp på Nyttårsaften. 

Arrangementserfaring i overflod
Staben i Kondis sitter med masse arrangementserfaring. Tom Roger Johansen har masse erfaring blant annet fra karusellene i Bergen, Bjørn Johannesen arrangerer sin 9. Halden Ultraintervall til høsten, da har Runar Gilberg allerede avviklet sitt 15. Rallarvegsløp. Olav Engen har mye erfaring fra ultraarrangementer og har ansvaret for i år for ikke mindre enn tre løp. Tim Bennett har bred erfaring fra Oslo Maraton og  Sognsvann Rundt Medsols. Sistnevnte arrangement og Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyaløpene er erfaringer som undertegnede har. 

Krevende å arrangere løp i Oslo om vinteren
Det er mange arrangementsdebutanter som har lagt lista for høyt og i motsetning til f. eks. i Bergen med omland, så har det å arrangere løp på vinteren ikke vært det letteste i Oslo. Romerike Vinterakrusell har vært den eneste de siste årene i Osloområdet, Treningscamp forsøkte seg i noen år, men i fine snørike vintere var det ikke enkelt.

Litt lenger tilbake prøvde BUL å holde liv i det som het Oslokarusellen og enda lenger tilbake i tid Bjerkekarusellen. I Frognerparken måtte BUL gi seg etter noen år. Deltakelsen skrumpet inn til svært få. Bjerkekarusellen var populær og hadde over 500 deltakere på det meste med start og mål på Bjerke Travbane, men det begynner å bli lenge, lenge siden. Oslobefolkningen går på ski om vinteren.....


Hva kan vi vente oss av årets Nyttårsløp?

Kondis bør ikke legge lista for høyt første gangen, men Winterrun i Oslo har vist at det går an å samle løpere også om vinteren i Oslo. Da de arrangerte for andre gang år i år nådde de 1184 deltakere i mål. Kan Kondis få til et arrangement som deltakerne setter pris på og liker det første året, tror jeg mye kan være gjort.

Kondis er organisasjone for ALLE som løper, det skal også gjennomsyre vårt løp. Men som organisasjonen som måler alle løyper i Norge så vil selvfølgelig Nyttårsløpet også bli kontrollmålt. 31.desember kan temperaturen  bli alt fra -25 til  + 10, men om forholdene ligger til rette for rask løping, er svært uvisst. Men løypetraséen tilsier at det kan løpes fort.

Vi i Kondis håper selvfølgelig at flest mulig av våre medlemmer som holder til i Oslo og nærmeste omegn, skal slutte opp om arrangementet ved å delta eller å hjelpe til som løypevakter o.l.. Jo større deltakelsen blir, jo mer blest om organisasjonen vil det bli. Og det blir et gode som medlemmene våre vil nyte godt av i årene fremover. Og det vil gjøre at flere blir oppmerksom på organisasjonen. Det er svært mange av de som f. eks. løper Oslo Maraton som ikke kjenner til Kondis. Nyttårsløpet i Oslo kan være med på å forandre på det. Gjør deg klar til å melde deg på når påmeldinga åpner om kort tid!

Inntil da God Påske! Tren ikke for hardt, husk på at sesongen er ekstra lang i år med årets siste løp på nyttårsaften i Oslo!Nyttarslopet2000_fotograf_Lie.jpg
Flere kjente personer i Oslos gater på nyttårsaften for 17 år siden. Med kamera sjølveste triatletdronninga Kristin Lie, med sennepsgul treningsgenser og en smule stiv i skulderpartiet, Kondis-president Tim Bennett. I slips og dress ultraløper og romaskinentusiast Gjermund Sørstad, som da representerende Ditt Tempo. Høyeste kar på bildet, rett bak Kristin Lie er OSI-løperen Henrik "Strømpa" -Andersen.