- Datoen for NM halvmaraton 2019 er ennå ikke bestemt, men mest sannsynlig blir det i forbindelse med Sandnesløpet som det er aktuelt å flytte ned til sentrum, forteller Geir Eikeskog i Sandnes IL til Kondis. 

I år går Sandnesløpet 26. mai, og mye tyder dermed på at NM halvmaraton vil gå om våren. Sandnesløpet som ble arrangert for første gang i fjor, hadde 385 deltakere fordelt på halvmaraton, 10 km og 5 km. 109 fullførte halvmaratonløpet. 

Sandnes arrangerte også tidenes første norske mesterskap på halvmaraton. Det skjedde i 1986, og da vant Ingrid Kristiansen på 1.06.40 og Jarl Gaute Åse på 1.03.54. Det er vel ingen dristig spådom å antyde at vinnertida i kvinneklassen fra den gangen ikke vil bli slått. 

I år vil NM halvmaraton være innlagt i 3-sjøersløpet som går i Stavanger lørdag 3. november. Mesterskapet omfatter også U23- og veteranmesterskap. NM maraton vil i år være innlagt i Oslo Maraton 15. september. 

Når det gjelder ultraløpsmesterskapene vil NM 24-timers inngå i Bislett 24-timers mens  NM terrengultra vil inngå i KRSUltra (60 km).

NM maraton og NM terrengløp er foreløpig ikke kommet med på Friidrettsforbundets liste over norske mesterskap i 2019:

NM innendørs og NM hopp uten tilløp: Haugesund IL.
UM innnedørs: Dimna IL.
NM stafetter: Lillehammer IF
Hoved-NM: Hamar
NM junior: Sigdal FIK.
NM halvmaraton: Sandnes IL.
NM terrengløp kort løype: Larvik T&IF.
NM motbakkeløp: Valldal IL.
NM ultraløp 24-timers: Romerike Ultraløperklubb.
NM terrengultra: Kristiansand Løpeklubb.

Elise S Molvik har vunnet kvinneklassen de siste to år. Foto: Christer Tysdal.
NM halvmaraton i år vil være innlagt i 3-sjøersløpet som går lørdag 3. november. (Foto: Christer Tysdal)