Midnight Sun Marathon: 30-årsjubileum med 200 000 kroner i pengepremier

Allerede en måned før løpet er det satt ny påmeldingsrekord på maratondistansen i Midnight Sun Marathon (MSM) med 1271 påmeldte.  I 2018 var det 1246 påmeldt på den lengste distansen under MSM som var det meste som har vært på denne distansen i løpets historie. 

Totalt er det nå i overkant av 4000 påmeldte løpere fra 73 nasjoner.

Kondis 2018: 
Folkefest og deltagerrekord i årets Midnight Sun Marathon!
Kondis 2017: 
Midnight Sun Marathon : Vilt, vakkert og mange gode prestasjoner
Kondis 2016: 
Om kongelige, en kongepingvin og en afrikansk tragedie i Tromsø
Kondis 2015: 
Midnight Sun Maraton - en femstjernes løpsfest
 

30års jubileum 
Løpets jubileum blir markert på ulike måter. Det gis blant annet ut en ny bok med historien om Midnight Sun Marathon fra det første arrangementet i 1990 til årets arrangement.  Boka tar også for seg utviklingen av de andre arrangementene som MSM organisasjonen har, deriblant Mørketidsløpet, Tromsø Mountain Challenge og det nye Trugeløpet.  I tillegg arrangerer stiftelsen MSM også NM i reinkappkjøring og lassokasting.  Alle arrangementene er unike og er med på å underbygge Tromsø som «The Gateway to Arctic» eller en arktisk hovedstad.  

Jubileet skal også markers ved at man får besøk av Marathon Flammen (Marathon Flame).  Delegasjon fra Athen Marathon, byen Marathon og det Greske Friidrettsforbundet (SEGAS) kommer med flammen til Tromsø.  Når flammen ankommer vil det bli arrangert en fakkelstafett i byen som ender i sentrum.  Her vil det bli folkefest med konserter etc.  

Pengepremier
Midnight Sun Marathon har som vanlig pengepremie for de tre beste på maratondistansen.  Det er imidlertid tidskrav for å kunne vinne pengepremien. Kravene er 2:55 for damer og 2:30 for menn.  Styret har besluttet å øke førstepremien til 30 000, kroner på maraton i forbindelse med at det er 30-årsjubileum. Man vil i år ha samme pengepremie for vinner av Mizuno Halvmaraton, men også her vil det være tidskrav for å kunne vinne pengepremien.  Den er satt til 1:19:00 for damer og 1:07:00 for menn.

Hvorfor man gjør dette?  Det er for å tiltrekke de aller beste løperne i landet til Tromsø.  MSM inviterer heller ikke profesjonelle utenlandske løpere til løpet.  Alle er velkommen til å delta, og stiller på like vilkår.  

- Har du ikke bestemt deg enda om du skal delta er tiden inne nå for å sikre plass og startnummer, oppfordrer daglig leder i MSM, Nils I. Hætta

Påmelding
Startliste
MSM hjemmeside
MSM på facebook
 

IMG_8901 (1280x853).jpg
Fra fjorårets løp. (Foto: MSM/Truls Tiller)