Mange har fått våren og sommerens konkurranseplaner ødelagt på grunn av korona-pandemien. Ingen vet i øyeblikket når konkurransene kan taes opp igjen.

Siden det ikke arrangeres noen konkurranser, blir det ekstra tid til å trene. Kanskje er dette anledningen du trenger til å teste ut noen helt nye treningsøkter eller forbedre dine svakheter? 

Britiske Holly Rush, som løper i alderskalsse 40-44 år, har 16:42 som pers på 5 km og 2:37:00 på maraton, har som Asics Frontrunner satt opp 5 ulike intervalløkter spesielt rettet mot det å bli raskere på 5 km. 

Før du starter med intervalløkter, så anbefales det å ha et visst treningsgrunnlag og mengde i bunnen. Men dette grunnlaget antar vi de fleste har lagt gjennom vinteren og fram til den opprinnelig planlagte sesongstarten nå på våren. 

Intervalløktene
Før hver treningsøkt anbefales det å ta 10-15 min. oppvarming/jogging, pluss gjøre noen drilløvelser og stigningsløp. 

Økt 1:
5 x 1 km med 2 min. joggepause (pausene kan annenhver uke reduseres med 30 sek). Farten skal ligge på det du har som mål å løpe 5 km på i konkurranse. 

Økt 2:
10 x 400 m med 1 min. joggepause. Farten skal være 5 sek raskere pr. km enn din planlagte 5 km konkurransefart. 

Økt 3:
6 x 3 min med 90 sek joggepause. Løpes litt raskere enn din 5 km konkurransefart. 

Økt 4:
3 x 10 min på terskel (terskel er den høyeste hastigheten du kan holde i 40-60 min. sammenhengende løping). 3 min. joggepause. 

Økt 5:
10 x 75 sek bakkeintervaller der du i pausene jogger ned igjen (ca. 2 min). Disse intervallene bør ikke løpes i maks hastighet, men med følelsen av at du løper på terskel. 

Økta avsluttes med 10 min. lett jogging. 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957