Kondis2004_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen av Kondis nr. 4 her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 4 her!


Sigrid Jervell Våg har løpt store deler av livet, og hun har vært blant de beste i landet både som junior og senior. Nå er hun blitt 27 år, og hun trener målbevisst for å ta enda et steg. 

– Jeg synes det er veldig gøy og føler på sterkere motivasjon enn noen gang. Derfor er jeg også villig til å ta konkrete valg som kan hjelpe meg til å nå målene mine, forteller Sigrid som før årets sesong skifta klubb fra BUL til Tjalve. I det bredt anlagte intervjuet i Kondis forteller hun hva løpingen gir henne, og hva hun sjøl ønsker å gi videre.

Enda mer i starten av karrièren sin er Lars Agnar Hjelmeset. 18-åringen er en av de beste juniorene i Norge som både langrennsløper og løper, og i vinter ble han nummer sju på 30 km fristil i junior-VM i langrenn. Det har gitt motivasjonen en ekstra boost, og med gode tips fra trenerpappa Odd-Bjørn Hjelmeset er han allerede godt i gang med treninga mot neste skisesong. Men han håper også å få med seg noen løp før den tid, ikke minst 3000 m hinder i nordisk der han i fjor tok sølv. 

En annen hinderspesialist er Tom Erling Kårbø. Han er siden guttedagene blitt trent av Nils Hetleflåt. I fjor sommer fikk Nils oppleve at Tom Erling først klarte VM-kravet og så satte pers i VM. Kondis har slått av en prat med Stord-treneren, og han forteller ganske så grundig om hvordan han legger opp treningen for både Tom Erling Kårbø og Pernilla Epland. Pernilla løp i vinter halvmaraton på 1.13.10 og kvalifiserte seg til EM, som dessverre siden ble avlyst. Nils Hetleflåt er også trener for yngre utøvere, og slik oppsummerer han treningsmengden han anbefaler: 

– For de som er 17-18 år, så er målet at de skal springe rundt 9-10 mil og tre intervalløkter i uka. Seniorene ligger på 14-16 mil og 4-5 intervalløkter i uka. Da er gjerne to av disse doble intervalløkter. Altså to intervalløkter samme dag. 

I Kondis nr. 4 er det også triatlonstoff. Vår beste kvinnelige utøver, Lotte Miller, blir intervjua i "26 kjappe", mens Per Morten Hjemgård forteller om hvordan triatlon gav livet et løft da han entra midtfasen i livet. 

Kondis' ernæringsfysiolog, Ane Korsvold, drøfter denne gangen om det er mulig å optimalisere immunforsvaret i møte med f.eks. koronaviruset og andre utfordringer. Mye tyder på at det er ting vi kan gjøre.  

Som vanlig er det rikelig med teststoff i Kondis. Sven Kilander har dratt ut i marka og testa hele 12 forskjellige terrengsko, og vi kan røpe at han har funnet både trenings- og konkurransesko som han kan anbefale. I bladet finner du også tester av tøy, drikkesekker, GPS-klokke og ørepropper egna for trening.   

I vår serie om ulike maratontreningsprogram tar Alf Rune Planting Mathisen for seg McMillans treningsopplegg. Det inneholder i tillegg til detaljerte treningsprogram også personlig oppfølging fra proff trener om en ønsker det. 

Vi må også nevne Silje Eklund og Henrik Lund Raagaard som begge har kommet fra det ukjente og løpt seg til toppen i hver sin ende av veteranstatistikken. Silje Eklund fyller 40 til høsten og løp Hytteplanmila på 36.09 i fjor, men Henrik Lund Raagaard ble 75 i fjor høst og satte norsk klasserekord på halvmaraton. I tillegg driver han to bondegårder og inviterer trimgruppa i Fredrikstad Idrettsforening på julebord i den gamle, men nyoppussa Råstua si. Les de spennende historiene til begge to. 

Bladet byr ellers på både overraskelser og faste spalter som "Under lupen", "Annerledesløperen", "Norge Rundt", "Perspektiv" og "Spør ekspertene". Har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til ekspertpanelet på kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan allerede lese mai-nummeret i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 4-2020 i posten i løpet av uke 21. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mai-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis2004-3.jpg

Kondis2004_640.jpg
Løpeglede: Bevegelsesglede og det å prøve å prestere på høyt nivå, er ikke noen motsetning for Sigrid Jervell Våg. (Foto: Bjørn Johannessen)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957