- Jeg har et mål om å sette ny personlig Kenya-rekord under 17. mairaton. Rekorden min er nå på 1:06:11, så jeg vil gjøre det jeg kan for å slå denne tiden, sier Nordstad Moen til arrangøren Oslo Maraton.

Han må utsette hjemreisen fra Kenya, noe som innebærer at han vil feire nasjonaldagen der, og det gjør han blant annet med å løpe halvmaraton i konkurransefart i 17. mairaton.

Bli med og følg Sondre igjennom dagen
Rekordforsøket vil sendes i sin helhet på SafariRun sin Facebookside. Sondre vil starte kl. 06:46, og alt vil bli dokumentert direkte. I tillegg vil man kunne følge Nordstad Moen sin dag med muligheter for å stille spørsmål i en storslått 17. mai-sending fra kl. 15:00.

Sondre_N_Moen_2.jpg
Sondre i Kenya. (Foto: Nils Forreløkken)
 

Vi gjengir fra Oslo Maratons sider:

SONDRE NORDSTAD MOEN SKAL FEIRE 17. MAI I KENYA. HAN STARTER DAGEN MED Å LØPE 17. MAIRATON!

Tekst: Emilie Kjustad Hauer, Oslo Maraton

Sondre Nordstad Moen bor og oppholder seg i Kenya i flere måneder i strekk. Over fire måneder har han tilbrakt i 2200 meters høyde. Her får han god trening. Moen hadde planer om å reise tilbake til Norge, men det skulle vise seg å bli vanskelig. Nå må han tilbringe litt mer tid på det afrikanske kontinentet. Det betyr at 17. mai blir litt annerledes, men det skal fortsatt feires.

- Jeg skal feire 17. mai med min venn og medhjelper, Nils Forreløkken og hans familie. Her blir det 17. mai-tog, is og leker, sier Nordstad Moen.

Koronaepidemien har satt sitt preg på hele verden. Konserter og arrangementer har blitt avlyst én etter én. Også friidrettssesongen har blitt kraftig amputert. Alle stevner og konkurranser har blitt enten avlyst eller utsatt, og Moens store mål var London Maraton og OL i Tokyo. Nå er begge avlyst.

Sportsklubben Vidar-løperen har en rekke rekorder å vise til. Kanskje den mest kjente er europarekorden på maraton, satt i Valencia i 2017 på den sensasjonelle tiden 2:05:48. Aldri før hadde en europeer løpt så raskt. 

- Jeg tenkte ikke på rekorden underveis, men etter mellom 37 og 38 kilometer så jeg at det var mulig å klare den tiden, sier Nordstad Moen

Rekorden til Sondre ble slått av den britiske løperen Mo Farah under Chicago Marathon i 2018, med tiden 2:05,48.

Nordstad Moen ligger ikke på latsiden når han er i Kenya. Han trener til Impossible Games på Bislett i juni, og en normal uke består av mellom 180-200 kilometer løping i forskjellig hastighet og intensitet.

Jakter ny personlig «bestetid i Kenya» under 17. mairaton

17. mai vil ikke bare bestå av tog, is og familieleker, nå er Sondre klar for det virtuelle løpet 17. mairaton, hvor han har peilet seg ut halvmaraton. Han har på ingen måte tenkt å ta det som en søndagstur, dette skal gå fort.

- Jeg har et mål om å sette ny personlig Kenya-rekord under 17. mairaton. Rekorden min er nå på 01:06:11, så jeg vil gjøre det jeg kan for å slå denne tiden, sier Nordstad Moen.

Løpet vil bli gjennomført i Moiben, ca 15 kilometer fra Eldoret. Sondre vil starte tidlig på morgenen med en behagelig temperatur på ca. 13 grader. Moiben ligger 2200 meter over havet, men Nordstad Moen er godt akklimatisert etter flere måneder i Kenya.

- Jeg gleder meg virkelig til å delta på 17. mairaton. Dette er et morsomt konsept som gir meg litt ekstra motivasjon til å klare å slå Kenya-rekorden min på søndag, avslutter Sondre Nordstad Moen.

Emile_med_flagg_på_ryggen (960x729).jpg

Meld deg på 17. mairaton gratis her! 

Tidligere omtaler av 17. mairaton: 
- 17. mairaton + verden = SANT! Det skal løpes i 56 land
- 17. mairaton - gratis virtuell løpefest
- Hele Norge vil løpe på nasjonaldagen, 5000 påmeldt til 17. mairaton
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957