SISTE OM FEMUNDLØPET (Oppdatert 20.06):
Den nye traséen klar og målt med GSP. Det blir som beskrevet lenger ned i denne oppdaterte artikklen: Den gamle traséen fram til 2. matkontroll, følger så veien tilbake til 1.matstasjon, løper til mål, følger så 5 km traséen og til slutt blir det ei lita runde i småtroll-løypa. Dermed blir Femundløpet nøyaktig 21 km. Arrangørene rekker ikke å få opp nye km-merker som må vente til neste år. Det er tidligere merket til 10 km (2 matstasjon). Traséen er tross mye regn ganske tørr, og får vi noen dager med opphold vil traséen bli bra. Med mer regn blir det noen våte partier. Forhåndspåmeldingen ligger nå noe over de siste årene.

Femundløpet på terminlista
Påmelding online
Samleside for Femundløpet
Løpsinnbydelsen
Ren-Engs nettsider
Test deg før Femundløpet: 
Hva kan du om FIK Ren-Eng?

Bildet over:
John Henry Strupstad, FIK Ren-Eng  og Trond Idland, IL Skjalg får en delvis ny og forbedret halvmaratontrasè å kjempe i 25. juni. Her etter fjorårets duell som Idland avgjorde til sin fordel.

Bildet under:
Ren-Engs egen Egil Skarpsno, som står med ni seire på 21 km i perioden 1997-2006, er tilbake i godt driv og er klar for sin 25. deltakelse i Femundløpet. Bildet er fra vinnerløpet i 2004.


Det er igjen dags for Femundløpet, innlandets eldste skogsløp. Første gang det ble arrangert var i 1967 med BUL, Oslo som medarrangør. På startstreken den gang sto den olympiske mester Abebe Bikila fra Etiopia. Etter dette har mange storheter stilt opp.

Femundløpet har de siste årene samlet over 200 deltagere. I tillegg deltar 50-60 i Småtroll-løpet. Som vanlig stiller de to store veteranene Bjørn Tvedt og Magne Martinsen som har vært med i alle løp siden 1967. Egil Skarpsno (bildet) som er mestvinnende i løpet er klar igjen etter operasjon, og han vil sikkert igjen gjøre en god innsats. Det er imponerende at han har kommet tilbake, og han løp skikkelig bra under Holmenkollstafetten (alle 15 etappene). Linda Røset som har vunnet halvmaraton de siste årene får en kollisjon med et annet arrangement og kan ikke stille. Derimot kommer Monika Kørra. I herreklassen blir det nok igjen en kamp mellom Trond Idland og John Henry Strupstad. Åsmund Hansson Morgestad som har vunnet 10 km de siste årene har igjen utfordret baneløperne til skikkelig dyst.

Flesteparten av Ren-Engs løpere vil være på startstreken, og Bo Berndtsson håper mange utøvere fra andre klubber kommer for å gi klubbens utøvere skikkelig kamp. Det er mulighet å melde seg på fram til en time før start. Forhåndspåmeldingen er som de siste årene, slik at arrangørene håper på godt over 200 deltakere.

Traéeen for 21.km er noe forandret, og etter den andre matstasjon kuttes den gamle løypa mellom 10 og 16 km. I stedet løpes det mot mål, og det avsluttes med en ny runde i 5 km. Dette gir publikum en større mulighet til å se løperne, samtidig som den totalt blir en finere trasé.

Som vanlig arrangeres Småtroll-løpet for de aller yngste. Her stiller som før Femundtrollet opp og får alle vel avgårde. Knut Klovn foretar premieutdelingen.

Bo Berndtsson ønsker på vegne av FIK Ren-Eng vel møtt til Femundløpet 2011!