Den 11. utgaven av Hank Williams Minneløp ble en varm og sommerlig utgave. Denne gangen med Hank hedret i pinsehelgen og det var kanskje grunnen til at antall deltagere ikke var på samme nivå som det har vært de siste årene. I fjor var det over 250 løpere på startstreken, i år ble det 168 løpere som fullførte løpet.

Men selv om det ikke var like mange løpere på startstreken, var stemningen minst like høy. Med kake, boller og kaffe etter målgang, var det mange som koste seg i sola. Med sin enkelhet og løse "snipp", skaper arrangørene "Luke The Drifters Running Team" en utrolig fin stemning på Kilemoen.

På grunn av Dagmars herjinger i vinter og grustaket som stadig formelig eter seg innover moen, valgte arrangørene å legge om på løypetraseen. Hvordan den nye løypa er i forhold til den gamle når det gjelder tid er vanskelig å si noe om. Men det er noen hundre meter mer med stier som er litt teknisk krevende. Men i år så slapp man å løpe en bakke, kanskje den utjevner tidsforskjellen?

Av de 168 løprene som la i vei innover på Kilemoen, var det to løper som fulgte hverandre tett i starten. Det var fjorårsvinner Hansen og det unge løpstalentet Endre Aamodt far Bagn IL/Valdres Langløprlag. Men da la inn en liten fartsøkning mot slutten, klarte ikke Endre å svare. Dermed løp inn som vinner av årets løp med tiden 16:48. Endre løp inn dagens nest raskeste tid med tiden 17:01. Tredjeplassen gikk til Martin Kristiansen fra IF Sturla som fikk tiden 17:09, bare 3 sekunder forrans Andreas Larsen fra Team Tronrud. Det var faktisk veldig tett mellom løprene som løp i mål. Det var små 2-3 sekunders luker mellom løprene som kom mot mål. Så det var mange tøffe og tett dueller.

I kvinne klassen ble det også reprise fra fjorårets løp. Den gang som i år, var det Marte Pedersen fra Hytteplan Sport som var raskest. Før start var det en viss spenning om duellen mellom Kari Langerud og Marte Pedersen. Men da Kari ikke følte seg i form og valgte å løpe i trim uten tid, var det duket for seier for Marte. Marte var også noe spent før start. Under trening tidligere i uka, hadde kroppen ikke vært særlig pigg. Men trening er trening og konkurranse er konkurranse. Og kroppen så ut til å fungere godt. Hun leverte et jevnt og fint løp og løp inn på tiden 19:38. Skiløperen Emile Slåtto Gomnes fra Holeværingen Ski ble nest raskeste kvinne med tiden 20:27. Tredjeplassen gikk til Laila Aaberg fra Leira IL som fikk tiden 21:26.

Se resultatene fra løpet her

Les mer om løpet her