6-timers løp kan med rette kalles ultraløping "light" eller introduksjon til ultraløping. 1.september kan du prøve deg i Romerike 6-timers og maraton.

For 10 år siden var det ett eneste ultraløp i Norge, Bergen Ultra eller Trolløpet som det het den gangen. De neste årene kom Rallarvegsløpet og St Olav Ultra, men først i 2005 tok det skikkelig av deltagermessig. Det året arrangerte Bjørn Hytjanstorp det første 6-timersløpet i Norge, med 59 startende fra Letohallen i Eidsvoll. Senere har løpet (nå Romerike 6-timers) blitt arrangert hvert år med gjennomsnittlig 100 deltagere og med stadig nye "konkurrerende" ultraløp.

Budskapet var enkelt:

  • Ultraløping er ufarlig!
  • Du løper/går så lenge du orker, men maksimalt 6 timer.
  • Ingen får DNS (brutt) i resultatlista.
  • Rundløype på maksimalt 2 kilometer.
  • Alltid kort vei til mat-/drikkeservice og egen heiagjeng.
  • Løper du 6 timer går du i mål samtidig med løpets vinner.
  • Det er sosialt med løpere rundt deg hele tiden.
  • Løper du 42.195 meter eller lenger har du også fullført maraton

Tidtaging og rundetider skjer ved bruk av chip festet på ankelen.
Hvis du gir deg før 6 timer får du likevel godskrevet antall runder x løypelengden.
De som er i løypa når sluttsignal går (6 timer) får målt opp restdistansen i tillegg.

Alle går i mål samtidig
Timesløp representerte noe nytt, det var ikke lenger slik at man MÅTTE fullføre en eller annen distanse. Det åpnet også opp for mosjonister som ikke en gang klarte en full maraton på 6 timer, men som likevel var med på løpsfesten fra start til mål og fullførte samtidig med løpets vinner.

Enorm utviklig
Fra ett ultraløp før 2003 har det nå økt til 20 ultraløp i år, og enda flere blir det neste år. Størst deltagelse av alle løpene hadde Romerike 6-timers 2011, da deltok 133 løpere i 6-timersløpet.

Om norske Ultraløp 2012
Ultraløpstatistikk
kondis.no/ultra (ultraløpsnyheter)

Slik det ser ut nå vil deltagelsen i de norske ultraløpene passere 900 starter i år, og antagelig 1000+ allerede neste år.


Romerike 6-timers lørdag 1.september
Startkontingenten øker 50 kroner fra 20.august

Romerike 6-timers arrangeres for åttende gang lørdag 1.september, men for aller første gang på den nye fine Jessheim friidrettsstadion. Løype er 1340 meter lang med 440 meter på mykt banedekke, 100 meter på grus og resten på asfalt i helt bilfritt område på og utenfor stadion.

Drøyt 60 løpere er påmeldt, og dermed bør det bli over 100 deltagere også i år. Alle som er påmeldte pr 19.august og så langt lageret rekker (over 100) får løpets deltager t-trøye, men for de senest påmeldte kan det bli problem med riktig størrelse. ellers er det klassevinnerpremier, premier til topp 3 menn/kvinner og mange uttrekkspremier.

Alt om årets og tidligere løp finner du på løpets hjemmeside.
PÅMELDING
STARTLISTE
Alt om fjorårets løp, som var det største ultraløpet i Norge noensinne.

Finn fram kart og all mulig annen info finner du på løpets hjemmeside
http://romerikeultra.vpweb.no/6-timers-2012.html