Marka24 var en stor suksess i fjor, med over 700 påmeldte allerede andre året denne 24-timers konkurransen ble arrangert. Bildet er fra fjorårets start som gikk i grått vær, mens deltagerne i år sannsynligvis får sol og fint vær i alle fall hele lørdagen.

I år er over 1000 påmeldt, og bare i Hardhausklassen* detar det 95 lag med ca 220 løpere totalt. *Klassen for seige turgåere, eliteutøvere, og godt trente som er vant til "å bite tenna sammen".

Se tidligere forhåndsomtale på kondis.no

Hjemmesiden til Marka24.

kondis.no reportasje fra Marka24 i 2012.

SE PRESSEMELDING FRA DNT LENGER NED

Kondis.no skal være med
Kondis.no sender ut sin Romerike- og ultramedarbeider Olav Engen for å sjekke om dette virkelig er så tøft som det høres ut som. Reportasje kommer enten han fullfører eller ikke. Sammen med seg i teamet har han nesten jevnaldrende Gunnar Fæhn, to Romerikinger på til sammen 127 år - og sikkert Hardhausklassens eldste par.

Folksomt ved Sognsvann
Marka 24 vandrer i terminlista hvert år. Det har vært arrangert både helgen før og helgen etter Nordmarka Skogsmaraton. I år valgte man samme dato - og marka blir fra lørdag formiddag oversvømmet med 700 maratonløpere i tillegg til alle i Marka24 og den øvrige turtrafikken. Det blir garantert trangere enn trangt på parkeringa ved Sognsvann lørdag formiddag.
 

Luftig post på Gyrihaugen på Krokskogen...
 

Fra fjorårets post ved Mustadkroken
Postene er tydelig merket med beachflagg og stemplingen er elektronisk (backup med stemplingstang)

 


PRESSEMELDING:

Stor interesse for turkonkurranse i Nordmarka!

 Årets utgave av arrangementet Marka24 er det tredje i sitt slag. Turinteresserte fra hele Norge møter opp for å teste hvor langt de klarer å gå i løpet av 24 timer.

 Nærmere 1 100 deltakere har meldt seg på i år, noe som er 300 flere en fjoråret. Marka24 er et arrangement som omtaler seg selv som ”Norges råeste naturopplevelse”.

Nordmenn er generelt blitt mer engasjert i trening og mosjon, noe oppslutningen rundt idrettsarrangement over hele landet tydelig viser. I motsetning til de andre landsdelene har Oslo aldri hatt sitt eget turarrangement selv om Nordmarka med alle sine muligheter ligger rett utenfor stuedøra for mange.

DNT Oslo og Omegn har lenge vært på jakt etter et passende konsept som skulle passe for deltagere i alle kategorier, og som var tidsriktig i forhold til dagens turgåere.

Når Marka24 skulle lanseres var de derfor ikke sene med å involvere seg i prosjektet og bidro også til å utvikle formen på arrangementet frem til sluttresultatet slik det nå fremstår.

”Marka24 er et kjempegøy arrangement for hele familien. Det er rørende å se hvordan foreldre og barn sammen løser oppgaven ”. Sier Siri Hatlen, nyvalgt styreleder i DNT Oslo og Omegn. Siri skal selv delta i Marka 24. Hun stiller i turklassen sammen med en venninne.

Av årets påmeldte har ca. 50% meldt seg på i turklassen, 25% stiller i Hardhausen og resten fordeler seg på familieklassen, hundeklassen og bedriftsklassen.

Turklassen er den åpne klassen hvor deltagerne stiller med vidt forskjellig utgangspunkt. For noen vil dette bli deres første natt utendørs, mens andre er erfarne turgåere som gjør dette mange ganger i året. Fordelen er at her kan man trekke veksler og erfaringer fra hverandre og utfordre sine grenser i felleskap med andre.

MINIMARKA:

Nytt av året er MINIMARKA som er et 12 timers (maks 12 timer) arrangement for småbarnsfamilier. MINIMARKA har to ulike løyper, 1 mil eller 2 mil og deltakerne får 12 ulike oppgaver underveis. Årets generalprøve har lokket til seg litt over 100 spente deltakere.

Fakta om Marka24:

Marka24 blir gjennomført i mellom Eventcompagniet og DNT Oslo og Omegn, som blant annet stiller sine hytter til rådighet for deltagerne under arrangementet.

Det er mange som bruker Marka, men det er plass til enda flere. For å åpne opp Marka og vise fram stiene og hyttene, så er Marka24 en glimrende mulighet. Arrangementet går av stabelen 15. juni og er et ”mini-71 grader Nord” hvor det er om å gjøre å samle flest mulig hytter/poster på 24 timer. Marka24 er en konkurranse for lag på to-fire personer (inntil 6 i familieklassen).

Konseptet er enkelt, du skal sammen med venner, familie, kjæreste, turkamerater eller kollegaer nå så mange hytter som mulig på 24 timer. Hver hytte har sin egen poengverdi, så stille litt forberedt og velge en rute ut ifra målsetning samt disponere tid, krefter og inntak av mat og drikke.

   

 Det er fem klasseinndelinger;

  • Hardhausen
  • Turklassen
  • Familieklassen
  • Bedriftsklassen
  • Hundeklassen

DNT Oslo og Omegn har vært en smule misunnelige på Bergen Turlag som har stor suksess med å få ut omtrent hele byens befolkning ut og opp på de 7 fjell den siste søndagen i mai. Hele 8.000 Bergensere deltok i fjor på dette!  Med den flotte Oslomarka rett utenfor stuedøra, synes vi et er på tide å ta opp kampen opp med Bergenserne!

Marka er enormt stor – hele 1.700 km² og det er 1.720 km med blåmerkede stier som byr på Markaidyll.

Start og mål arrangementet er Sognsvann.

Start lørdag 15. juni:

Minimarka starter kl 0900 (mål kl 2100)

Marka 24 starter kl 1130 og 1200

Mål søndag 16. juni
Marka 24 kl 1130 og 1200


Både de som vinner og alle andre får et fantastisk døgn i Marka på en av årets lyseste dager.

Spørsmål om arrangementet til:
Eventcompagniet ved Stig Kjos 480 20 128
DNT Oslo og Omegn ved Kari Merete Horne 90920455 eller Janet Bydal 916 98 675