Det er ikke noe nytt at en løpsarrangør i samarbeid med en løpeskoleverandør deler ut et antall par løpesko til påmeldte i mosjonsløp, som trekningspremie blant påmeldte eller fullførende. Derimot har vi aldri tidligere opplevd at en løpsarrangør i samarbeid med en sponsor deler ut løpesko til samtlige påmeldte.

Hvorfor i all verden gjør dere dette? Vi spør manager Espen Blomberg i Altras skandinaviske distributør GetVital Sports AS.

- Som relativt nytt merke i løpesko-segmentet er dette et spennende og målrettet samarbeid for å treffe et nytt og større publikum der alle vil kunne ha glede av våre produkter. Vi ser det som alfa og omega for at skoene våre velges, at de faktisk blir prøvd av potensielle kunder. Skoene skiller seg ut fra andre, og det er derfor viktig at de prøves og ikke bare vises fram.

- Nå får 2.500 løpere mulighet til både å trene med – og konkurrere i skoene, uten at de betaler mer enn startkontingenten i EcoTrail Oslo,
sier Blomberg til kondis.no.

Han forteller at Altraskoene bygger på tre grunnprinsipper: Bred tåboks, null dropp og god demping – og der spesielt dette med bred tåboks skiller skoen fra det meste som finnes av løpesko på markedet. Vi kunne lagt til et fjerde prinsipp; lav vekt. Målsettingen med skoene har vært en sko som bidrar til bedre løpsteknikk og dermed også mindre skader.

- Det er bare 6 år siden Altra så dagens lys, og det startet i en garasje i USA. Nå er merket etablert over hele verden, men har selvsagt ikke samme posisjon som de største og eldste skomerkene… ennå. 

Espen Blomberg snakker mye og lenge om hvorfor det er så viktig hva slags skotøy man bruker – om å gi føttene mulighet til å jobbe, ikke bare være passive i en dempet sko. Gjennom avtalen med EcoTrail Oslo vil Atra nå få en storskala test på løpeskoene som blir langt mer omfattende enn de skotestene vi så langt har sett (med gode karakterer) gjennomført av blant annet  Kondis, Runners World og Löplabbet.
Les mer om "Løp bedre" på Altras hjemmeside.

Untitledaltratest 96130 (640x264).jpg
På bildet ser vi dameversjonen av EcoTrail-skoen.

Special edition - EcoTrailsko
Når de påmeldte i EcoTrail en gang mot slutten av mars neste år kan hente ut løpeskoene i en sportsforretning i Oslo (ikke avklart hvor) er det ikke en hvilken som helst sko. Det er snakk om testvinneren Altra Superior 2.0 i ny utgave og med en egen fargekombinasjon kun for EcoTrail.
Skoen kommer i egen dame- og herreutgave.

Untitledaltratest 96082 (640x277).jpg
Sålen til herreversjonen av EcoTrail-skoen.

Hva betyr dette for EcoTrail Oslo? Kondis.no spør Tomas Pinås, mr EcoTrailOslo.

- Denne avtalen er en del av jobben vår med å skape kvalitet i alle ledd av arrangementet, og min egen drøm om å konvertere maratongenerasjonen til terrengultraløpere. Gode avtaler med riktige sponsorer er en del av dette – og vi håper selvsagt at denne avtalen bidrar til at enda flere tar utfordringen og blir med på EcoTrail Oslo. 

- Vi mener også at vi har noe å gi tilbake til en stor sponsor – som på en unik måte får testet ut et produkt i storskala, og ikke bare er synlig med arenareklame. Vi tror denne form for sponsing blir en vanlig del av framtidas markedsføring, sier Pinås.

Sondre og Thomas som ambassadører
Altra har knyttet til seg to kjente løpere som blir en del av teamet som skal profilere avtalen fram mot løpet 21. mai neste år. Tryslingen Sondre Amdahl er en av verdens beste terrengultraløpere, og har hatt en avtale med Altra internasjonalt i ett år. Han blir da eliterespresentanten i teamet. I tillegg har den norske distributøren knyttet til seg Thomas Stordalen, en superivrig maraton- og ultraløper som representerer «mannen i gata» i den grad slike finnes blant ultraløpere. 

Det vil senere bli annonsert ulike aktiviteter knyttet opp mot avtalen og fram mot EcoTrail Oslo.

Tidligere nyhet: Likevel løpesko til alle påmeldte i EcoTrail Oslo
EcoTrails hjemmeside
Pr 7.okt: 607 påmeldte
http://altrarunning.no/

img-151008112021-0001 (1280x932).jpg
Altras løsning for bedre teknikk og mindre skader: Bred tåboks, null dropp og god demping.
 

Digital Altranyhet neste år
Mot slutten av mars neste år vil Altra lansere den første heldigitale skoen, IQ. Sålen vil være utstyrt med trykksensorer som via bluetooth sender signaler til en app på mobilen og analyserer steget og hvordan du lander på foten. Kondis ser fram til å teste den nye «skoen med løpecoach».