Det er lett å si at "farten var lav"... men prøv å forestille seg at du de neste dagene skal løpe 506 kilometer, det er fryktelig langt.

12 maraton på 12 dager
Titina Bakken har på få år gått fra ikke-aktiv til å bli en lidenskapelig maratonsamler. I fjor løp hun hele 50 maratonløp, og med siste ukes 12 løp er hun allerede oppe i  33 løp i 2016, og 164 maratonløp totalt. Hun debuterte på maraton (og ultraløp) så sent som i august 2010 i Romerike 6-timers.

- Siden jeg samler på maraton der målet mitt er å nå 200 løp så fort som mulig, var det fristende og midt i blinken da jeg via venner fra Italia hørte om dette løpet, sier Titina.

100-klubben

ITALIAN ULTRA RUNNING FESTIVAL - 6 GIORNI del BOSCO PANTANO - Policoro Village
 

Titina_løper_dag2.jpg
En smilende Titina første dagen (foto: Pasquale Brandi)
 

- Det var et flott arrangement og et flott løpemiljø hvor alle brydde seg om hverandre. Jeg fikk vite at jeg satte italiensk rekord ved å være den første som har løpt 12 maraton på 6 dager, sier Titina som på de 6 dagene løp 506,340 kilometer som kunne gitt henne 3. plass i 6-dagersløpet som pågikk samtidig. Forskjellen på løpene er at man i 6-dagersløpet løper så lenge man orker i en 6-dagersperiode, mens det på maraton var to starter hver dag.

Titina måtte gjøre et valg og valgte å prioritere 12 maratonløp framfor 6-dagersresultatet. Hun figurerer ikke i begge resultatlistene.

-Temperaturen varierte mellom 22 og 34 grader på dagtid, litt kjøligere om natten og luftfuktighet opptil 65 %, sier Titina, som forteller om bare små plager underveis; mageinfeksjon og blemmer på hælen - og som synes det var tøffere å løpe 12 maraton på 6 dager enn et ordinært 6-dagersløp.

Lenger enn Norsk rekord
Med 506,340 kilometer kunne hun tatt tilbake den norske rekorden på 6-dagers som hun mistet til Ragnhild Audestad, som løp 477,775 kilometer i mai. Før det hadde Titina rekorden på 466,878 km satt på Jessheim 6-dagers i fjor.

 

Diplom_6ds.jpg
Diplomet som bekrefter 6-dagersresultatet - som er identisk med 12 maratondistanser.
 

Bursdagsfeiring.jpg

Glade løpere...
 

Bursdafeiring_dag3.jpg

Bursdagsfeiring for en av løperne om kvelden 3. dag (foto: Pasquale Brandi).
 

219 bilder fra løpet (foto: Pasquale Brandi FB-album)