Fem dager før årets NM i Ultraløp er det påmeldt 130 deltagere. Arrangøren har satt en grense på 150 deltagere. I praksis tar man i mot 160 påmeldinger før man setter sluttstrek. Dersom der er plasser igjen kan man melde seg på fram til 30 min før start.

Bildet til høyre er fra fjorårets Romerike 6-timers (foto:Ole Arne Schlytter).

Det er allerede klart at dette blir det største startfeltet i et norsk ultraløp noengang. Alle som er påmeldt 6-timersløpet er også automatisk påmeldt i Fedrelandet Maraton - som antagelig blir det fjerde største maratonløpet i Norge i år.

Løperne velger selv om de vil løpe i NM-klasse (Junior, senior, veteran).
Det settes opp samlet resultatliste for alle 6-timersløperne klassevis - og egne lister for NM i tillegg.
Det blir også egen resultatliste for maratonløpet.

Les alt om løpet HER

INNBYDELSE 2011

PÅMELDING 2011
Arrangementet er dimensjonert for inntil 150 deltagere.
I praksis vil arrangøren ta i mot inntil 160 påmeldinger før de setter sluttstrek (om nødvendig).

PÅMELDINGSLISTE

Arrangør: Romerike Ultraløperklubb
Kontaktperson: Olav Engen
 

Nedenfor har Ultraløpsutvalgets leder, Per Lind, sett på startlista og vurdert aktuelle kandidater til medaljene i NM.

Det er ellers alle mulige nivåer på løperne på startstreken, f.eks. løpets eldste deltager, Luksis Grønntun på 74 år. Yngste deltager er Aleksander Dagsvik på 13 år. Vi har tre generasjoner i rett linje med Maja på 17, mamma Tone på 37 og bestemor Torill på 60. Vår første kjente kvinnelige ultraløper med 24-timersløp helt tilbake i 1986, Kjærsti Floden, gjør comeback i en alder av 60 år. Erik Norge-på-langs Nossum er med på for han sprintdistanse, og svenske Reima Hartikainen som vant løpet i fjor er med også i år. Og altså et rekordstor antall andre løpere.


Per Lind:
Med over 130 deltakere er det nok av gode kandidater til NM-tittelen

Årets NM på 6 timers ser ut til å bli meget spennende, selv om flere av våre beste løpere ikke stiller til start.
Gjermund Sørstad (84,955 km), John Henry Strupstad (83,210 km) og Jon Harald Berge (83,043 km) velger å stå over NM for å konsentrere seg om VM 100 km i Winschoten den 10. september, mens Runar Gilberg (82,899 km) og Per Olav Bøyum (82,235 km) skal løpe Ultra Tour du Mont Blanc, som går uka etter NM. Så langt er heller ikke regjerende mester, Helge Hafsås (85,490 km) påmeldt.

Men med over 130 deltakere er det nok av gode kandidater til NM-tittelen, og kampen om de beste plassene kan bli både hard og interessant.

Løpet har to klare favoritter: Bjørn Tore Kronen Taranger, som var beste norske på Fetsund i fjor, og som i år har perset seg både på 100 km (7.27.31), 12-timers (138,873 km) og 6-timers (76,685 km), samt Robert Hansen som tok en klar seier i Kristins Runde i slutten av juni, og som dermed viste at han har den stayerevnen som er nødvendig for å holde i 6 timer. Duellen mellom disse to kan bli virkelig spennende.

På bildet til høyre ser vi Robert Hansen fra fjorårets løp på Fetsund der han vant 1-timesløpet (foto:Ole Arne Schlytter).

Så har vi en skikkelig outsider, Egil Skarpsno, som gjør comeback etter noen års skadefravær. Han var vår suverent beste på 100 km i et tiår, og vant Trolløpet (nå Bergen Ultra) ni år på rad fra 1995 til 2003. Er han i tilnærmet gammel, god form, vil han nok være med å kjempe om gullmedaljen. Disse tre vil sannsynligvis gå knallhardt ut fra start - det er de i alle fall kjent for å gjøre - og da er det et spørsmål om hvem av dem som holder lengst.

Med sin hurtighet er Robert Hansen kanskje en ørliten favoritt, ikke minst hvis han unngår skadeproblemer. Men vinneren må ganske sikkert løpe over 80 km.
Bak disse tre er det et helt kobbel av gode løpere, som vil slåss om plasseringene blant de beste: Øystein Ringnes, Svend Otto Sundby, Hans Edgard Rakeie og Geir Inge Selte fra Ringerike, samt Joar Flynn Jensen og Lars Dørum fra Ski. Vi skal heller ikke se bort fra Arne Gylterud (2. plass i Ultrabirken i fjor), Rune Tidemann, Frants Mohr, Didrik hermansen, Olav Krakset og nykommeren Kim Johannesen, som kan komme med en overraskelse.

Et interessant moment ved mesterskapet er at det faktisk er en av damene som har den beste personlige rekorden av samtlige som skal delta; Margrethe Løgavlen løp jo utrolige 81,892 km da hun ble Norgesmester i 2009, et resultat som bare tre av de mannlige løperne slo den gangen.

Nå har hun vært veldig skadeplaget et par sesonger, så det er noe usikkert om hun er i toppform ennå. Uansett vil hun nok få hard konkurranse av Rita Nordsveen, som perset seg på 100 km i februar i år med sterke 8.32.11, og som har 75,515 km på 6-timers i samme løype i fjor (bildet).

Andre interessante damer på startstreken er tidligere Norgesmester på maraton, Marit Årthun, og Anne Jorunn Hodne. Begge har gjort gode prestasjoner i Rallarvegsløpet.
Ellers vil nok både Wenche Dørum(66,462 km), Mette Wiig (66,036), og ikke minst 65 år gamle Vera Nystad, som satte ny verdensrekord i sin aldersklasse i april med 66,177 km, være med i kampen om de beste plasseringene.

Vi skal selvsagt ikke se bort fra den muligheten at det er andre løpere på startslisten som kan komme med en skikkelig overraskelse. Det ville jo være riktig hyggelig.