Stafetten i ski-NM på Lillehammer er selve symbolet på at Norge er en skinasjon. At Heming bekreftet favorittstemplet var ingen overraskelse. Sykdomsfravær for IL Varden og med heller ikke BUL på startstreken, gjorde at to av de største utfordrerne manglet.

Heming har et jevnt lag og profiterer på det. Med Astrid Uhrenholdt Jacobsen i god klassiskform ble det en parademarsj på de to siste etappene. Silje Øyre Slind fra Oppdal, gjorde en god siste etappe og kapret sølvet rett foran Hemings andrelag. Med andre ord to Heming-lag på pallen. 

I herreklassen var det mer åpent, og mange lag var i teten. Lyn med Remseth Andresen gikk sterkt på andreetappen og Hans Christer Holund fikk gå ut i ledelsen for Lyn på siste etappe. Like bak var Northug, og de fleste trodde vel at det ville bli rått parti. Det ble det også når avslutningseksperten satte inn høygearet noen hundre meter før mål. Holund kjempet tappert, men kom likevel utenfor pallen. Byåsen og Lillehammer ble nummer to og tre..

Resultater for kvinner 

Resultater for menn 

northug_petter.jpg
Avgjorde på ekte Northug-vis: En stor fartsøkning i siste motbakken og vips var de tre andre lagene langt etter Petter Northug og Strindheim. Liten tvil om hvem som har ankeretappen i Sotsji. Bak følger Byåsen og Lillehammer på de neste medaljeplassene. (Foto: Arne Brunes)

jacobsen_astrid_uhrnenoldt.jpg
Avgjorde kvinnestafetten: Astrid Uhrenholdt Jacobsen dro i fra på andre etappe, og var sterkt delaktig i at  Heming vant med hele 2,07 minutters margin. (Foto: Arne Brunes)

slind_silje_oeyre.jpg
Kjempet seg til sølvplass: Silje Øyre Slind leverte en sterk sisteetappe og gikk Oppdal opp fra sjette til andreplass. (Foto: Arne Brunes)

eilifsen_morten.jpg
Come-back: Morten Eilifsen, Henning var NM-konge i 2008. Formen er ikke like god, men Eilifsen satset friskt på sisteetappen. (Foto: Arne Brunes)

aunli_berit.jpg
VM-dronninga fra 1982: Berit Aunli stilte sporty opp for Strindheims andrelag. 57- åringen viser at hun fortsatt kan å gå klassisk. (Foto: Arne Brunes)

andersen_magnus.jpg
Magnus Andresen gikk for Engerdal. Klubben har et stafett-gull tilbake fra 1966. (Foto: Arne Brunes)

andresen_stian_remseth.jpg
Stian Remseth Andresen gikk Lyn inn i medaljekampen etter en sterkt andreetappe. (Foto: Arne Brunes)

berg_julie_victoria.jpg
Junioren Julie Victoria Berg, Leksvik, gikk en flott åpningsetappe. (Foto: Arne Brunes)

erikstad_audun.jpg
Audun Erikstad gikk en god sisteetappe og Vadsø kom på en niendeplass. (Foto: Arne Brunes)

eide_mari.jpgMari Eide, Øystre Slidre i fin stil på første etappe. (Foto: Arne Brunes)

nyeng_emil.jpg
Stor deltakelse i stafett NM: Emil Nyeng (47), Rennebu/Fåvang tar kommandoen ut på første etappe. (Foto: Arne Brunes)

tingelstad_hanne.jpg
Hanne Tingelstad, NTNUI kan puste ut etter at stafetten er fullført. (Foto: Arne Brunes)

flataker_erling_engesvold.jpg
Nr. 65 er Erling Engesvold Flataker, Hommelvik. Klubben han skal arrangere junior-NM neste år. (Foto: Arne Brunes)

kleppestoe_anette.jpg
Ski-NM er fest: NTNUI sitt fjerdelag gikk i forskjellige kostymer. Anette Kleppestø gikk første etappe i stakk. (Foto: Arne Brunes)

hoegberg_anders.jpg
Skogn har dominert herrestafetten mange ganger. I år var det problemer med å finne en erstatter for Eldar Rønning som reiste hjem etter torsdagens 15 km. Anders Høgberg gikk den første av de to etappene laget gikk. (Foto: Arne Brunes)