Skardilten ble arrangert for 12. gang lørdag 8. februar på Skaret Skisenter i Molde. Snøforholdene på Nordvestlandet har gitt lite eller ingen anledning til skitrening og skirenn. Det er da imponerende at hele 110 løpere startet på rennet som er seedingrenn til Birken. Rennet gikk på kunstsnø med 10 runder i en rundløype på 3,7 km. I tillegg var det 10 løpere som gikk halve distansen med 5 runder. 

Takket være det nye anlegget for kunstsnø har det de siste ukene vært gode skiforhold på Skaret.

Arrangørene MOI og Skaret Skiforening valgte derfor å følge et sterkt ønske fra lokale løpere om å gjennomføre Skardilten i en kort rundløype. Med ekstra innsats fra dugnadsgjengen ved Skaret Skisenter ble det til Skardilten mulig å presentere en meget krevende og god løype i NM-traseene som dessverre ikke kunne benyttes i januar.

Arrangørene fikk mange godord fra deltakerne for fine spor. Med tre parallelle spor ble det også god plass til alle på tross av en kort løype. Totalt sett et hyggelig skirenn i fint vintervær med lett sol.

Herreklassen ble vunnet av Leif Harald Sættem. Frode Nakken valgte å stake hele rennet uten festesmøring og tok en imponerende andreplass. Magnus Eriksson ble nummer tre. Alle tre fra MOI gikk på under 1 t og 50 min.

Dameklassen ble vunnet av Karoline Holsen Kyte fra Førde foran Maja Solli fra Grøa. Benedikte Liepelt og June Vestavik begge fra Molde delte tredjeplassen.

Resultatliste Skardilten 2014 Offisiell.pdf

Startfeltet.jpg
Rett før starten. (Arrangørfoto)

Tre_beste.jpgVinner Leif Harald Sættem til venstre, stakeren Frode Nakken nede i midten og Magnus Eriksson til høyre. (Arrangørfoto)