I samarbeid med Fet Orienteringslag arrangeres Challenge40 multisport i Fetsund 10. august. Challenge40 er: 40 poster på 4 timer og 2 på hvert lag. Man tar så mange poeng som mulig i løpet av fire timer. Vi byr på sykling, løp, orientering, taktikk, problemløsning og samarbeid. Noen av postene gir ekstra utfordringer som rulleski, klatring, padling, balanseøvelser og liknende. Postene er forskjellige vektet med poeng. Her gjelder det å legge riktig taktikk for å hevde seg.

Start og mål blir på Fet Skistadion ved Hvaltjern. Hovedfremkomstmiddel vil være sykkel, men flere steder vil det trolig lønne seg å la sykkelen stå mens man sanker noen poster som er vanskelig tilgjengelig. Hele Fetmarka og Fetsund blir ”terreng”. Lokalkjennskap kan være en fordel, men minst like viktig er samarbeidet på laget og taktikken for å legge opp den mest optimale ruten i forhold til ambisjoner.

Hit kommer alle som liker en utfordring, fra elitelag til sporty mosjonister. Multisport er en sterkt voksende konkurranseform og brer seg raskt. Mest kjent i Norge er AIM Challenge i Hemsedal, men Challenge40 skal bevise at Fetsund og Fet-marka er minst like godt egnet som Holmenkollen, Lillehammer og Hemsedal som arena for et slikt arrangement.  Fet kommune stiller seg bak arrangementet Challenge40.

Challenge 40

Challenge40.jpg