Resultatliste Åsathlon 2011

Åsathlons nettsider

Flere bilder på Åsathlons facebookside

Video fra Åsathlon kommer på gjovikidrett.no

Bildet: Initiativtaker Jan Olav Endreud, blid og "sminket" av forholdende etter innkomsten i sin egen vellykkede konkurranse.

Åsathlon Sprint Triahtlon, Totens første triathlon ble tirsdag kveld arrangert på Skumsjøen ved Gjøvik. Distansene var 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løping. Med 16 grader i vannet, sugende grusveger og en til dels meget bløt terrengløype, ble det en tøff debut for mange av de 34 deltakerene som prøvde triathlon for første gang.

Vinneren var imidlertid ingen nykommer i dette gamet. Tom Remman fra Team Nakamura Triathlon tok 3. plassen i den ekstra ekstreme Norseman Xtreme Triathlon for 10 dager siden og var de andre deltakerne overlegen både på svømminga og syklinga. I terrengløpet løp han litt for kort og fikk et tillegg på 10 minutter i tiden i denne uhøytidlige konkurransen. Nærmeste triatleter i mål var Geir Thune, Klubb Idrettsklubb og Øyvind Hasli, Eina SPKL.

To juniorer svømte halve distansen, men hadde ellers de samme utfordringene som de andre deltakerne. Tobias Lerche Fodstad fra Gjøvik Skiklubb vant juniorduellen, mens Charlotte Knudsen, SK Rye var sju minutter foran Kirsti Bævre, Klubb Idrettsklubb som de beste av fire damer.

Konkurransen som ble dratt i gang av en gjeng ivrige kondisjonister på Gjøvik med Jan Olav Endrerud i spissn, hadde hele 34 deltakere i sitt pilotprosjekt. Etter stemningen på premieutdelinge å dømme blir det flere utgaver av Åsathlon i framtiden. Vinneren og triathlon-entusiasten Tom Remman benyttet også anledning til å rose initiativtakerene for at sporten blir lansert i nye områder. Spesielt pekte han på behovet for flere konkurranser med MTB i stedet for landeveisykkel som er det vanlige i triathlon. For øvrig delte eksperten ut gode tips, bl.a. om utendørssvømming som nok er den store bøygen for mange nykommere. De av oss som stilte uten våtdrakt, merket i alle fall at 16 grader er på grensen av hva som er forsvarlig....

Tom_Remman_svoemming
Den historiske starten for Åsathlon har akkrurat gått og Tom Rennan er allerde et hav foran resten av feltet. Foto: Geir Sveum
Geir_Thune_loep
Geir Thune på vei inn til 2. plass. Foto: Geir Sveum.
Tobias_Lerche_Fodstad_svoemming
Beste junior, Tobias Lerche Fodstad, etter avsluttet svømmedel. Foto: Geir Sveum.
Charlotte_Knudsen_sykkel
Charlotte Knudsen tar fått på en 20 km kupert og sugende sykkeletappe.