Bildekavalkade med mange norske deltakere
   
 
Kondis har fulgt New York Marathon fra tilskuerplass og funnet mange glade, slitne og fornøyde norske løpere langs løypa. Døvblinde Harald Vik (bildet) løp for 17. gang i New York og Gerhard Kraft løp for 20. gang. Men de aller fleste av de 348 norske var debutanter i verdens største maratonløp. Og mange løp maraton for aller første gang.

Les også:

New York Marathon: Hjemmeseier for første gang på 27 år_Alemayehu Sitotaw beste norske.
Bilder og video fra Elin Martinsen
Alle norske resultater
Debuterte i New York Marathon - Møre og Romsdal-sidene
Laber norsk innsats i Friendship Run
366 norske klar for det 40. New York Marathon
New York City Marathon i undergrunnen

Tekst: Kjell Vigestad
Bilder hvor fotograf ikke er oppgitt, er tatt av Kjell Vigestad

 
10 fra Hønefoss og Hytteplan holder varmen før start
  %3Cb%3EStarten%3C%2Fb%3E+g%E5r+p%E5+Verrazano-broa+som+vi+ser+toppen+av+i+bakgrunnen.+Foto%3A+Sven+Serigstad  
Starten går på Verrazano-broa som vi ser toppen av i bakgrunnen. Foto: Sven Serigstad
 
Oddgeir Haugland og Kaizers-vokalist Jan Ove Ottesen fra Jæren
  %3Cb%3EJ%E6rbuarar%3A%3C%2Fb%3E+Oddgeir+Haugland+er+klar+for+sitt+10+NYCM+og+Jan+Ove+Ottesen%2C+som+er+mer+kjent+som+musiker%2C+er+klar+for+sin+aller+f%F8rste+maraton.+Foto%3A+Sven+Serigstad  
Jærbuarar: Oddgeir Haugland er klar for sitt 10 NYCM og Jan Ove Ottesen, som er mer kjent som musiker, er klar for sin aller første maraton. Foto: Sven Serigstad
 
Frank Horntvedt fra Kolbotn er godt kledd for de 42 km som venter
  Foto%3A+Sven+Serigstad  
Foto: Sven Serigstad
 
New York Marathon-veteran Arild Andersen
  %3Cb%3ENYCM-veteran%3A%3C%2Fb%3E+Br%F8drene+til+Grete+Waitz+er+faste+gjester+i+New+York+Marathon+og+har+l%F8pt+NYCM+mange+flere+ganger+enn+s%F8steren%2C+som+har+stoppet+p%E5+11+ganger.+For+Arild+og+Jan+n%E6rmer+det+seg+30+x+New+York+Marathon.+Det+var+lett+regn+og+kaldt+f%F8r+start%2C+s%E5+Jan+har+en+jakke+han+p%E5+seg+som+kan+kaste+fra+seg+underveis.+%28Foto%3A+Sven+Serigstad%29+%0D%0A+%0D%0A+%0D%0A++%0D%0A  
NYCM-veteran: Brødrene til Grete Waitz er faste gjester i New York Marathon og har løpt NYCM mange flere ganger enn søsteren, som har stoppet på 11 ganger. For Arild og Jan nærmer det seg 30 x New York Marathon. Det var lett regn og kaldt før start, så Jan har en jakke han på seg som kan kaste fra seg underveis. (Foto: Sven Serigstad)
 
Per Asle Hognaland og Jan Aanestad nedover Verranzano Bridge
  Foto%3A+Sven+Serigstad  
Foto: Sven Serigstad
Camilla Grieg ble nr. 12 i klasse 45-49 år
   
 
Johan Krabbe Filseth, 64 år, løp på gode 3.27.21
   
 
48-årige Halvor Sveen fra Oslo løp på 3.10.35
   
 
Dan Ruiz er norsk, men ikke bare norsk....
   
 
Det var mange norske heiagjenger underveis
   
 
Thomas Bjønnes tok 9. plassen i klasse 65-69!
   
 
Frode Rosland er inne i Central Park og har bare 2 km igjen
   
 
Lars Ove Allum i fin stil i Central Park
  %3Cb%3EIngen+sluttid%3A%3C%2Fb%3E+Vi+har+mellomtid+p%E5+Lars+Ove+ved+passering+26+mile%2C+dvs.+384+yard+fra+m%E5l+%28ca.+350+m%29%2C+men+han++mangler+likevel+p%E5+den+forel%F8pige+resultatlista.+26+mile+ble+passert+p%E5+3.16.22%2C+s%E5+da+er+sluttida+hans+ca.+3.18.  
Ingen sluttid: Vi har mellomtid på Lars Ove ved passering 26 mile, dvs. 384 yard fra mål (ca. 350 m), men han mangler likevel på den foreløpige resultatlista. 26 mile ble passert på 3.16.22, så da er sluttida hans ca. 3.18.
 
Jan Kristensen fra Oslo har passert 40 km
   
 
Siv Rougier byttet ikke om etter lørdagens halloween-feiring
  %3Cb%3EEn+kjekk+sm%E5j%E6vel%3A%3C%2Fb%3E+Siv+Rougier+fra+Stavanger+l%F8per+av+og+til+fort%2C+som+da+hun+tok+tredjeplassen+i+NM+i+maraton+i+fjor.+Og+noen+ganger+l%F8per+hun+for+%E5+ha+det+mest+mulig+moro+underveis.+Her+har+hun+til+og+med+tid+til+%E5+posere+for+fotografen.+%28Foto%3A+Sven+Serigstad%29  
En kjekk småjævel: Siv Rougier fra Stavanger løper av og til fort, som da hun tok tredjeplassen i NM i maraton i fjor. Og noen ganger løper hun for å ha det mest mulig moro underveis. Her har hun til og med tid til å posere for fotografen. (Foto: Sven Serigstad)
 
Brynjulf Skaugen er mest kjent fra shipping, men er også god på maraton
  Foto%3A+Sven+Serigstad  
Foto: Sven Serigstad
 
Roar Loraas fra Oslo løp på 3.36.05
   
 
Svensk helgardring
  %3Cb%3EFlagg%3A%3C%2Fb%3E+Det+blir+mye+ekstra+heiing+om+man+stiller+med+flagg+eller+navn+p%E5+singletten.+Det+er+kanskje+derfor+denne+l%F8peren%2C+som+trolig+er+svensk%2C+ogs%E5+har+det+norske+flagget+p%E5+tr%F8ya.  
Flagg: Det blir mye ekstra heiing om man stiller med flagg eller navn på singletten. Det er kanskje derfor denne løperen, som trolig er svensk, også har det norske flagget på trøya.
 
Ser ikke, hører ikke, men føler stemingen
  %3Cb%3EHva+er+et+handicap%3F%3A%3C%2Fb%3E+Selv+om+Harald+Vik+mangler+de+to+kanskje+viktigste+sansene+for+folk+flest%2C+h%F8rsel+og+syn%2C+s%E5+opplever+han+stemningen+rundt+New+York+Marathon+like+sterkt+som+alle+oss+andre.+Og+i+%E5r+var+det+17.+gang+for+Harald+Vik%2C+som+har+gjort+det+meste+innen+idrett.+Han+har+syklet+verden+rundt+og+v%E6rt+med+p%E5+det+meste+av+kondisjonsutfordringer.+For+ordens+skyld%3A+Det+er+Harald+til+venstre+og+hans+ledsager+til+h%F8yre.+  
Hva er et handicap?: Selv om Harald Vik mangler de to kanskje viktigste sansene for folk flest, hørsel og syn, så opplever han stemningen rundt New York Marathon like sterkt som alle oss andre. Og i år var det 17. gang for Harald Vik, som har gjort det meste innen idrett. Han har syklet verden rundt og vært med på det meste av kondisjonsutfordringer. For ordens skyld: Det er Harald til venstre og hans ledsager til høyre.
 
Andreas Thorsheim fra Oslo løp på 3.16.34
   
 
Dagfinn Heitmann med dagens største flagg på brystet
   
 
Thomas fra Norge på Central Park South
   
 
Ellen Ragnhildstveit har bare noen hundre meter til mål
   
 
Kari Børud (tv) og Inger Lise Anvik jubler på Central Park South
   
 
Alv Teigen kan se målet og slippe jubelen løs
   
 
Audun Eiksund og 35 til løper for Aktiv mot kreft
   
 
Frode Waage Idsø fra Stavanger har bare spurten igjen
   
 
Kjell Skår og Gro Wickstrøm tar seg tid til å posere for fotografen 100 m fra mål
   
 
Trygve Eftestøl har bare en knapp km igjen
   
 
Gerhard Kraft løp for 20. gang mens sønnene debuterte
  %3Cb%3EKraftig+slitne%3A%3C%2Fb%3E+Gerhard+Kraft+har+gjennom+Sport+og+Helseferie+med+seg+130+l%F8pere+og+heiere+til+New+York+Marathon%2C+og+denne+gangen+var+ogs%E5+hans+to+s%F8nner+med+for+%E5+debutere+p%E5+maraton.+Det+ble+en+rolig+dag+for+64-%E5rige+Gerhard%2C+som+fortsatt+l%F8per+maraton+p%E5+4+timer.+Det+orket+ikke+s%F8nnene%2C+og+dermed+ble+det+en+langsom+langtur+for+Gerhard+i+hans+jubileumsl%F8p.  
Kraftig slitne: Gerhard Kraft har gjennom Sport og Helseferie med seg 130 løpere og heiere til New York Marathon, og denne gangen var også hans to sønner med for å debutere på maraton. Det ble en rolig dag for 64-årige Gerhard, som fortsatt løper maraton på 4 timer. Det orket ikke sønnene, og dermed ble det en langsom langtur for Gerhard i hans jubileumsløp.
 
Og da var 40-årsfeiringen over for New York Marathon
  S%F8ndag+7.+november+g%E5r+New+York+marathon+2010  
Søndag 7. november går New York marathon 2010