Laber norsk innsats i Friendship Run
   
 
Norge har ingen som kan vinne selve New York Marathon i år, men Friendship Run avgjøres ikke på tid. Der er det humør og oppfinnsomhet som teller. Og dermed ble det nesten sisteplass til Norge. Grundig slått av hollendere, tyskere, peruanere, japanere... Bildet: Gerhard Kraft. østerriker som er reiseleder for rundt 100 norske løpere i New York.
   
Grete Waitz svinger det norske flagget under Frokostløpet

Mange norske stilte ikke en gang til start i det internasjonale vennskapsløpet (også kalt frokostløpet) som er opptakten til dagen før den store maratondagen i New York. Alle utenlandske løpere er invitert til løpet som går fra FN-bygningen til Central Park, hvor det er frokostservering.

Vi ble reddet av Grete Waitz nok en gang. Hun hadde fått hovedrollen i seremonien ved FN-bygningen før start hvor Abebe Bikila-prisen skulle deles ut. Det er New York Marathons mest høythengende pris som i dag ble delt ut til Allan Steinfeldt. Han overtok som løpsleder for New York Marathon etter legendariske Fred Lebow da han døde i 1994. Grete ankom scenen veivende på et stort norsk flagg, før hun holdt tale og delte ut prisen.

Men etter det var de norske fargene nesten fraværende. Ca. 1/3 av de norske deltakerne hadde forlatt sengehalmen for å dele en fargerik formiddag med 10.000 løpere fra hele verden. Men de norske kom så nøytralt kledd som mulig. Vi så en og ennen hvit T-skjorte med et beskjedent norsk flagg, men ellers var de fleste like nøytralt kledd som på en treningstur langs norske veier i kveldsmørket.

Et par unntak var det, og de har kommet med på bildene nedenfor. Siden Kaizers Orchestra er godt representert i årets New York Marathon, kunne kanskje de ha bidratt med litt ompa. Men heller ikke musikerne, som er vant til å lage litt oppmerksomhet rundt seg, var å se. De så ikke ut til å ha forlatt en trygg tilværelse under dynene til fordel Friendship Run.

Her er de nasjonene som har flest påmneldte til årets New York Marathon:
 1 Italia     3460
 2 Frankrike   3170
 3 Storbritannia 2613
 4 Tyskland    2482
 5 Nederland   1602
 6 Canada     1452
 7 Sveits     832
 8 Spania     788
 9 Mexico     675
10 Sverige     538
11 Irland     502
12 Japan      483
13 Danmark     448
14 Norge      366
15 Brasil     362
16 Australia    347
17 Venezuela    339
18 Belgia     315
19 Østerrike    249
20 New Zealand   180
I forholdet til folketallet er det Irland som har flest deltakere tett fulgt av Nederland og med Sveits på tredjeplass. Danmark og Norge følger ikke så langt etter på fjerde og femteplass.

Les også:

366 nordmenn klar for søndagens løp
New York Marathon i undergrunnen

Liveoppdatering under løpet på NYCMs hjemmesider. Du kan velge ut de løpere du vil følge fra passering til passering!

Eurosport 1 sender fra New York Marathon søndag kl. 15, men bare en time direkte.

Kvinnenes løp starter kl. 9.10 lokal tid og mennenes løp kl. 9.40.
Abebe Bikila-prisen til Allan Steinfeld
   
 
Starten går rett foran FN-bygningen
   
 
Ikke helt anonyme nordmenn med FN-bygningen i bakgrunnen
   
 
Hollendere i feststemning
   
 
Her kan selv en nærsynt fotograf kjenne igjen flagget
   
 
Oppløpet mot mål er som i søndagens maratonløp
   
 
Bar Eiffeltårnet i nesten 5 km - lenge leve Frankrike
   
 
Japansk reklame for sushi
   
 
Inspirert av dagens Halloween-feiring
   
 
Fra Peru til New York med stil
   
 
Et par amerikanskje jenter hadde sneket seg med
   
 
Og så var det 10.000 i frokostkø
  %3Cb%3ELuftveien%3A%3C%2Fb%3EN%E5r+k%F8a+var+for+lang%2C+s%E5+kom+frokosten+snarveien.+Finalespillet+i+baseball+gikk+denne+uka+i+New+York+og+har+trolig+inspirert+de+som+delte+ut+frokosten.  
Luftveien:Når køa var for lang, så kom frokosten snarveien. Finalespillet i baseball gikk denne uka i New York og har trolig inspirert de som delte ut frokosten.