Ringeriksmaraton+hadde+i+%E5r+to+tidligstarter%2C+og+her+legger+andreheatet+ut+fra+Heradshuset+i+Vik.+%28Foto%3A+Runar+Gilberg%29
Ringeriksmaraton hadde i år to tidligstarter, og her legger andreheatet ut fra Heradshuset i Vik. (Foto: Runar Gilberg)

Da tidligstarten - eller riktigere, andrestarten - gikk klokka 12 var det enda bare så vidt begynt å regne. Atskillig fuktigere skulle det bli, og med bare 12-13 grader i lufta var det imponerende mange å se både i og langs løypa.

For løperne var forholdene slettes ikke ille; det går gjerne fortere i regn og kjølig vær enn i sol og varme. Riktignok ble det temmelig vått og sleipt på stipartiene, men det er tross alt langt mer asfalt enn sti og kjerreveg i Ringeriksmaraton. Mange sterke tider ble det også, og noen av dem skal vi kommentere i bildeglimtene.

Alle resultat

Reportasjer hos Ringblad

Ringeriksmaratons heimeside

Flere bilder hos ringsport.no

Samleside for Ringeriksmaraton hos kondis.no
Anders Aukland tok teten ut fra start
Hytteplans stjerner i klasse miks elite bestod også i år av mange sterke løpere. Anders Aukland gikk offensivt til verks, og her etter ca. 400 meter er han i tet. Laget fikk nest beste stafettid, 2.27.01, og ble bare slått av herrelaget Kjølstadkara, med knappe to minutter. Øyvind Wiger (her nr. 4) løp førsteetappen for Kjølstadkara som er et lokalt lag av spreke karer som gjerne trener og konkurrerer i lag. På de sju neste etappene løp Tore Bye, Kristen Aaby, Brede Huse, Per Kristian Nygård, Stian Gjelstad, Sondre Nygård og Sondre Eriksen. (Foto: James Holtquist)
Eirik Nordstrøm med en sterk halvmaraton
Eirik Nordstrøm og Robert Hansen vant parmaratonklassen på gode 2.30.45. Her er Nordstrøm nesten ferdig med førsteetappen, og ved veksling i Hønefoss viste klokka 1.12.37. (Foto: James Holtquist)
Offensiv og god maratonløping av Knut-Harald Semb
Han var først av maratonløperne ved passering halvveis i Hønefoss, noe som ble gjort på 1.19.49. Sjøl om siste halvdel gikk noe tyngre for Knut-Harald Semb, så ble likevel sluttida så god som 2.48.43, og det holdt til andreplass. (Foto: James Holtquist)
Ragnhild Kvarberg i stadig stigende form
Hun har ikke stressa treninga etter fødselen på ettervinteren, men Ragnhild Kvarberg har gradvis kommet i bedre form, og nå løp hun en sterk fjerdeetappe for Vidar. Her nærmer hun seg veksling i Hønefoss der Merethe Braathen tok over. (Foto: James Holtquist)
Robert Hansen jubler for parmaratonseieren
Han skuslet på ingen måte bort det gode grunnlaget Eirik Nordstrøm hadde lagt, og Robert Hansen stormet i mål på Jevnaker på 2.30.45. Velfortjent applaus fra hender som ellers hadde nok med å holde paraplyene! Parmaraton for kvinner ble vunnet av Marte B. Pedersen og Kari Langerud på 3.05.30. (Foto: Runar Gilberg)
Parseier til Størmer og Antonsen
Siri Størmer og Petter Antonsen tok en klar seier i parmaraton miks. Siri løp førsteetappen på om lag 1.20.40 mens Petter hadde drøye 1.16 på andre etappe. 2.36.56 til sammen av det spreke samboerparet fra Oslo. (Foto: Runar Gilberg)
Dagens maratonmann - Knut Eraker Hole
Han lå ca. halvannet minutt bak Knut-Harald Semb halvvegs, men etter en sterkere avslutning kunne Knut Eraker Hole storme i mål som første maratonløper. 2.45.17 lar seg høre i den langt fra lette løypa. Raskest av de to kvinnene som løp helmaraton, var Lill Heidi Tinholt som noterte 3.24.34. (Foto: Runar Gilberg)
Fire av Hytteplanstjernene
På grunn av regnet var det litt færre av løperne som tok seg til målområdet i år enn normalt. Fire av de åtte Hytteplan-stjernene klatret imidlertid opp på lastebilen og ble behørig belønnet for innsatsen. Vi ser fra venstre: Hilde Lauvhaug (2. etappe), Hans Christer Holund (3. etappe), Ingvild Flugstad Østberg (8. etappe) og Pål Golberg (5. etappe). Alle er langrennsløpere (juniorer) i Norges- og verdenstoppen. Hilde Lauvhaug satte ny rekord på andreetappen med tiden 16.54. Den gamle etapperekorden på 17.27 (fra 2006) tilhørte Margaretha Baumann (SK Vidar). (Foto: Runar Gilberg)
Fornøyde Vidar-jenter sjøl om det ikke ble rekord
Takket være alt for løssluppen løping i fjor og tre minutters løyperekord da, ble det vanskelig å få til rekord i år. 2.39.43 var 1.34 bak fjorårstida, men stafettengleden var absolutt til stede hos Merethe Braathen, Solfrid Braathen, Jessica Gunnarsson, Sharon Broadwell, Christina Bus Holth og de tre som ikke var til stede (Nina Wavik Ytterstad, Niina Härkönen og Ragnhild Kvarberg) (Foto: Runar Gilberg)
Ei rose i Ringeriksregnet
Ankermannen på Move Mixs førstelag tok seg tid til å ta med ei rose i mål. Vi deler ut ei verbal rose til alle som løp og heia og tok tida og viste vei og laga løpsfest på Ringerike! (Foto: Runar Gilberg)