%3Cb%3EPr%F8vel%F8p%3A%3C%2Fb%3E+Christian+Presteg%E5rd+p%E5+toppen+12.+mai+i+%E5r.+Han+pr%F8vel%F8p+traseen+saman+med+fotograf+Ole+Jakob+Sande.+1209+h%F8gdemeter+rett+ned+til+h%F8gre+for+Christian+ved+fjorden+i+Bygstad+g%E5r+starten+i+konkurranseklassane%21%0D%0A%0D%0A
Prøveløp: Christian Prestegård på toppen 12. mai i år. Han prøveløp traseen saman med fotograf Ole Jakob Sande. 1209 høgdemeter rett ned til høgre for Christian ved fjorden i Bygstad går starten i konkurranseklassane!
________________________________________

Av Christian Prestegård - Foto: Ole Jakob Sande

Inspirert av løpssuksessen Skåla 1848 m rett opp i Loen har arrangøren har satsa friskt på dette løpet og no ser det ut til at dei får løn for innsatsen. Entusiasme og begeistring kan utrette mirakler !
Helge Kårstad har allereie, i siste utgåve av Kondis , fått ”Prisen” for årets PR-stunt . Tre månader før premiereløpet 8. juli klatre Kårstad å få med seg NRK TV opp i helikopter for å markedsføre løpet og løypetraseen. Det ble ein praktfull reportasje i sportssendinga i Dagsrevyen i beste sendetid. Kårstad har også fått regionavisen Firda som en av mange lokale og regionale sponsorer. Og no er alt klart til morgondagens debut med 350 førehandspåmelde ! Kanskje blir det nærare 500 deltakarar med etterpåmeldingar.
Sjå heimesida til Storehesten Opp.

Det er mange sterke namn på startstreken og papiret er fjorårets noregsmeistrar i motbakkeløp Anita Håkenstad Evertsen, Øystre Slidre IL og Jon Tvedt, IL Gular, favorittar , men det er mange spesielt i herreklassa som vil gje Jon Tvedt kamp om sigeren. Det er kr. 10.000 i 1. premie og Morten Skarstad frå Namdal løpeklubb vil nok henge på Jon så lenge han kan.., eg tvilar på at han heng heilt til mål. Andre sterke namn er Hans Martin Gjedrem, Valldal IL, som blei nr. 3 i NM i fjor, Morten Eilifsen, Rindals-Troll , Bjarne Nes, Sogndal IL, den lokale favoritten Andre Haugsbø. Blant desse har vi nok 3 på topp dersom det ikkje dukkar opp nokon i siste liten slik det gjorde i Varden Opp 24. juni då Kirsten Melkevik Otterbu kom og viste seg fram som Norges beste motbakkeløpar med ein plass på det Norske VM-laget som belønning. Dersom nokon slår Anita og Jon i Storehesten Opp vil dei være aktuelle for det norske laget i til VM i Motbakkeløp som går i Tyrkia 10. september. Det skal takast ut ein mann og ei kvinne til