Det er ikke ofte Helge Hafsås "må bite i gresset" på en maratondistanse, og i dag var det 52-åringen Jan Birger Hansen som blei Helges "banemann". Jan Birger Hansen vant maraton på tiden 2.51.13. På tredjeplass kom David Urnes Johnson med tiden 3.05.23

I kvinneklassen var det Jody Brautaset fra USA (ingressbilde) som vant maraton på tiden 3.28.36 foran Turid Landsvik BFG Fana med tiden 4.12.09. Jody kommer fra Amerika, men etternavnet indikerer at her er det snakk om ei real norsk bondejente fra Ørsta.

Det var gode forhold for langløping langs Hornindalsvatnet i dag. Vi noterte 20 varmegrader, vindstille og flere skyggepartier langs nordsida på Nord-Europas dypeste inn-sjø.

På halvmaraton i kvinneklassen var det 55-åringen Ingunn Eikrem Olsen Hasundgot IL som vant på tiden 1.45.08. I herreklassen var det Audun Skogen Hakkallestranda Kondisjon som vant på tiden 1.19.23   foran Joar Moldskred, også han fra Hakkallestranda Kondisjon. Joar fikk tiden 1.21.23.   På tredjeplass kom Einar Fannemel Hornindal IL på tiden 1.22.49.

Her kan du se bilder fra løypa

Se også stor bildeserie

Hilsen fra Arne Franck

Resultater maraton

Resultater halvmaraton

Resultater 10 km

Resultater minimaraton

 

Klassevinner kl. 40-44 år Helge Hafsås blir gratulert av Ole Arne Eiksund til venstre

Inge Asbjørn Haugen blei i dag klassevinner i maraton for første gang. Til høyre andremann Jan Petter Venøy (han med skona). Begge er fra Sogn og Fjordane.

Jarle Hammer blei nr. 2 i kl. 65-69 år, bak Kjell Skogvang. Her ser vi Jarle med diplom, medalje, pokal og fat for 5 års maratondeltaking

Olai Nepstad sprang sin maraton nr. 49. Neste gang han springer maraton blir det feiring.

Bjørn Fretland øverst på pallen vant maraton kl. 45-49 år. Til venstre og på tredjeplass polakken Krzysztof Smedzik. På andreplass ser vi Odd Gunnar Tveit.

 

På bildet under ser vi Per Gundersen fra Langevåg i Sula kommune motta pokal som klassevinner i kl. 75-79 år på tiden 4.09.48, en av de bedre prestasjonene i dagens Hornidalsvatnet Maraton