Registrering for Ålesund Maraton starter på Tren Moa fra kl. 10.00 på løpsdagen. Der er det også garderober og dusj. Det er felles start på gangveien mellom Moa Amfi Nord og Spjelkavikheimen kl. 12.00. Løpene går inn Brusdalen og tilbake. Halvmaratonløperne springer ei runde og maratonløperne to runder. Løypa har 3 drikkestasjoner med ulike drikker og bananer som kan nåes fra begge retninger i løypa.

Det blir deltakerpremie til alle, som i år er løpets drikkekrus. I tillegg får maratonløperne egen medalje. Alle klassevinnere får glasspokal. Herre- og kvinnevinneren på de to distansene får et litografi med Ålesundmotiv (verdi 3-4 tusen kroner), det største til maratonløperne.

Det blir dessuten loddet ut 2 kontorstoler, verdt 2500 kr fra løpets sponsor Helset Kontor og Interiør. Den ene blir trekt ut på alle mannlige løpere og den andre stolen på alle deltakende kvinner. Ut i fra tidligere deltakelse skulle vinnerprosenten her være mye større hos kvinnene enn hos menn. Utlevering av premier skjer etter hvert som løperne kommer i mål. Det blir også delt ut pokaler for 5-10-15-20 års deltakelse.

Ålesund Maraton si løype er av flere regnet som en av de letteste maratontraséene i heile landet. Løypen er kontrollmålt. Skal du perse, årsperse eller toppe statistikkene, er Ålesund Maraton et riktig valg. Arrangøren venter stor pågang og påmeldingene tikker inn. I fjor startet 85 løpere i Ålesund Maraton og vi tror flere vil delta i år. Arrangøren har erfaring med at det kommer veldig mange halvmaratonløpere til registrering den siste timen, og de henstiller løperne å møte opp tidlig løpsdagen for å få utlevert startnummer mot startkontigenten som er 250 kr på halvmaraton og 300 kr på heilmaraton.

Kontaktperson er Per Jan Helset på telefon 91107033 med e-mail: helset@mimer.no

Se hjemmesida til Ålesund Maraton

Les reportasje fra Ålesund Maraton 2011

Se Ålesund Maraton på terminlisten

Se langtidsværmelding for Spjelkavik

Se hvem som skal ha årspremie i oversikt over deltakere rangert pr. 2011


Deltaker Johan Blindheimsnes og hovedarrangør Per Jan Helset er klare for Ålesund Maraton


Ivrige medhjelpere for arrangøren i Ålesund Maraton. Til venstre ser vi Geir Barmsnes fra Tren Moa som sørger for gode garderobeforhold og varm dusj/badstue etter løpet. Angelique Helset til høyre er med i arrangørstaben og skal dessuten delta i Ålesund Maraton


Her ser vi startområdet for Ålesund Maraton. Ålesund Maraton er for løpere, men Kondis er også for de kondisjonerende som syklisten, triatlonutøveren, skiløperen og svømmeren. Er du ikke medlem av Kondis? Da kan du melde deg inn her og samtidig lese om alle fordeler du får som kondismedlem


Alle deltakere i Ålesund Maraton får utdelt dette løperkruset etter målgang