Det kan bli en våt opplevelse for deltagerne i det første Vestfold Ultra Challenge, der løperne skal utfordres på 52 eller 82 kilometer. Det er meldt om regn det meste av dagen og 5-7 varmegrader.

På den annen side er det vel bedre med regn og våte løyper enn snø og is og kuldegrader.

En ekstra utfordring for de som løper "50 miles" blir at de starter 06:00, en drøy time før det blir lyst. Noen av løperne vil også få både en og flere timer i mørket før målgang. Makstiden er satt til 18 timer (midnatt), men det antas at alle er i mål kl 20-21 på lørdag kveld.

Om lag 2/3 av de påmeldte løper 50 kilometeren, som i realiteten er 52 kilometer. Disse starter 07:30 - og alle eller nesten alle bær være i mål før det blir mørkt ved 16-tiden.

Begge løypene er ut/inn løyper der løperne snur på henholdsvis 26 og 41 kilometer.

Alle som fullfører Vestfold Ultra Challenge (VUC) får både medalje - som på bildet - og en finisher beltespenne med samme motiv.

Det er fortsatt mulig å melde seg på - også på morgen (natten) før start.

Se også tidligere omtale:
18.okt.: 61 påmeldt til Vestfold Ultra Challenge
15.okt.: Tomas Pinås klarer det igjen

Startliste
Løpets hjemmeside
VUC på Facebook

Margrethe og Gjermund er favoritter
I kvinneklassen er Margrethe Løgavlen (bildet) fra Tønsberg FIK soleklar favoritt på 50 miles, mens Gjermund Nordskar fra United Bakeries er opplagt favoritt i herreklassen.

Margrethe har slitt en del med skader, men håper at kroppen nå vil spille på lag - og målet hennes er å kvalifisere seg til neste års VM terrengultra i Wales.

Gjermund har samme målsetting - og den sterke triatleten vurderer å konvertere til terrengultraløping. I årets Norseman var han klart sterkest på den avsluttende løpingen opp til Gaustadtoppen - så de 2500 høydemeterne i VUC blir nok barnemat for han. Dessverre ble den sterkeste utfordreren, Simen Ellingsen Rustad, flyfast i New York - og rekker ikke hjem i tide til å være med. Vidar Kværnvold fra Gjøvik blir dermed den antatt hardeste konkurrenten til Gjermund.

På "kortløypa" - som er tøff nok så vått som det nå er i terrenget - er den lokale triatleten Tom Remman favoritt i herreklassen. I kvinneklassen debuterer den tidligere danske VM-løperen i orientering, Dorthe Dahl, på ultradistanse - der vi holder henne som favoritt.

Kultursjefen, rådmannen og andre kommunale kjendiser stiller opp

Ved Kaldmo, 26 kilometer fra start, rigges det til en servicestasjon for løperne. Denne betjenes av Sande Kommune der den nye kultursjefen - Jon Endre Røed Olsen (bildet) - tar hovedansvar for service til løperne.

Sammen med andre fra kommunen, der bl.a. rådmann Olav Grande også stiller opp noen timer, rigger de til med partytelt, bål, mat og drikke til løperne og ikke minst oppmundrende heiarop.

Det kaller vi positiv oppbacking fra lokale myndigheter! Og mange av dem kommer kanskje også i bedre form - for de skal jo også løpe selv, bare ikke i ultraløpet:  Dette er en dugnadsjobb de gjør for Holmestrand maraton og gir alle ansatte i Sande kommune gratis plass på Holmestrand Marathon i april 2013 (7km, halv- og helmarathon). Kanskje kan vi få til noen felles treningsturer før dette, sier Røed Olsen i en mail til de ansatte i Sande Kommune.