Trikkeskinner

 

PRESSEMELDING:

Årets renn gikk i fint vær og gode løypeforhold. Sporene var rette som trikkeskinner og løypekjørerne fikk mye skryt. Arrangøren var godt fornøyd og deltakerne hørtes minst like fornøyde ut.

I helmaraton og halvmaratonklassene var det tilsammen 460 påmeldte. Arrangørene var godt fornøyd med så høye tall for det har vært en utsatt vinter med lite snø i januar i år så mosjonistene har ikke fått trent så mye som ønsket.

Solen vekslet mellom fullt solskinn til litt overskyet. Temperaturen tilsa at det skulle smøres  fiolett voks. For hver 11.  km var det smøreservice og drikkestasjon som kom godt med.

I år som ifjor var det en rekke  nasjoner som deltok. Brasil, Australia, Irland, Tyskland blant flere land hadde deltakere med. I forkant fikk en del av disse kurs i skiteknikk fra rennarrangør så de skulle klare brasene enda bedre. Det var noen lykkelige deltakere som ringte hjem og sa «I made it!». Før kursene i skiteknikk ble det arrangert gratis barmarkskurs med Audun Laugaland så årets deltakere hadde gode muligheter til å bli ekstra godt forberedt til årets renn.

Med det fine været fikk rennet en del mer publikum enn ifjor. Med sin 8-tallsformede løypetrase som gåes to ganger så fikk publikum «ringside» god utsikt for å følge med på elite og mosjonister samtidig.

Før og etter start var det god stemning i start og målområdet. God musikk,  aktiv speaker, servering av mat og drikke til alle.

Nytt i år, og kanskje nytt innen langreenn, var "Free Champagne Bar". Den ble brukt på premieutdeling men også til deltakere og gjester etterpå. Rennleder gikk rundt på arena og tilbød «Champagne for the ladies» som ble godt motatt. Rennet har en meget høy kvinneandel iforhold til andre renn – og det før dette siste stuntet. NB: All servering var alkoholfri så champagne var polets alkoholfrie alternativ.

Nå etter rennet blir det trekning av pakketurer til Marcialonga 2014 blandt alle deltakerne. Allerede mandag etter rennet reiser to renndeltakere til Italia og ski VM 2013. De vant sin tur blandt de som var tidlig påmeldt Sirdal Skimaraton.

Nå ser arrangørene frem mot neste år. Gode ideer repeteres og nye gode påfunn skal det også bli.

Vinnere Maraton:
Torgeir Nevland   2:13:42
Wenche Kvæven 2:49:17

Vinnere Halvmaraton:
Jan Erik Grude          1:09:51 
Anne Østbø Frafjord 1:40:24

Uoffisiell-Resultatliste


 Rennarena en stund før starten. Solen skinner godt

 


Starten med 400 langrennsløpere på en gang
Vinner av helmaraton, Torgeir Nevland, åpner en flaske sprudlende drikke
og serverer til sølv og bronsevinn
er

 


 Seierspallen kvinner 23 år.


Rennleder Lars Vagle klargjør i strålende sol noen sprudlende dråper til seierspallen i klassen halvmaraton herrer


En deltaker fra Brasil og en fra Australia. Godt fornøyde med å ha fullført rennet. Rennet har hvert år deltakere fra mange nasjoner
 


Fornøyde deltakere

 


 Tre glade damer mottar "Champagne for the ladies"