Johan Kaggestad startet kvelden med historier og opplevelser fra sin lange karriere, helt tilbake til tiden da han selv var aktiv langdistanseløper med 13.56 på 5000 m, via sin karriere som trener for både toppidrettsutøvere og pasienter ved Modum Bad, til han de senere årene har vært ekspertkommentator for TV2 under Tour de France.

Foredraget tok utgangspunkt i Kaggestads nylig utgitte bok "Fra null til hundre" hvor han har til hensikt å inspirere og motivere, uansett om det er snakk om nybegynnere som vil i gang med trening eller om du har som mål å bli norgesmester.

Den anerkjente treneren hadde som vanlig gode treningsråd og sterke meninger å komme med. Som blant annet hans uttalelse om de siste års mye brukte 4x4-trening. 
- Skal man tåle intensiv trening, må man ha mye trening i bunnen. Ellers går det rett opp og rett ned igjen. Dette er årsaken til at jeg mener 4x4 minutters intervallene til Helgerud har ødelagt usedvanlig mange. Vi mistet nesten to årskull i langrenn på at folk bare holdt på med denne typen trening. Vi holdt på å miste Marit Bjørgen også, inntil hun skjønte faresignalene, sa Johan Kaggestad fra scenen i Litteraturhuset i Fredrikstad

Kaggestad får støtte for sitt syn på 4x4-trening av sin tidligere "elev" Ingrid Kristiansen

Også Dagens Næringsliv slo opp saken etter at den hadde vekket stor interesse på kondis.no. DN Aktiv hadde også en oppfølgingssak


Johan Kaggestad uttrykker sine meninger om 4x4-trening i samtale med Litteraturhusets Roy Freddy Andersen. (Video: Bjørn Johannessen)


Johan Kaggestad holdt foredrag på Litteraturhuset i Fredrikstad for en lydhør og interessert forsamling. (Alle foto: Bjørn Johannessen)


Kaggestad sin nylig utgitte bok "Fra null til hundre" har til hensikt å inspirere og motivere mosjonister og kondisjonsutøvere på alle nivå. 

Boka kan blant annet kjøpes for medlemspris via Kondis. 

Og om du ikke allerede er Kondis-medlem, kan du melde deg inn HER