I fjor gjennomførte 409 løpere dette etter hvert så tradisjonsrike landeveisløpet. Påmeldingsfrist 1. juni.

 

Sakset fra invitasjonen 1983: "Vær hilset":


Vær hilset du løpende kvinde og mand

fra deg oppi dalen til deg ved den ytterste strand.

Vær hilset du milslukende springer,

som om foten har susende vinger.


Foto arrangøren: Start mila 2007


 

Foreløpig er 220 påmeldt løpet som går fore 29. gang. Blant disse er det 22 fra idrettslinja i Mosjøen og 48 fra Tjøtta Oppvekstsenter. Skolen har tilrettelagt deltakse for skoleungdom. Løpet regnes som oblilgatorisk skoledag og det er organisert trening frem mot løpet. 5., 6 og 7 klassingene trener både for landistanse og intervaller. Slik kommer barna i form og forberedes en god løpsopplevelse. Påmeldingsavgift for skolenbarn er Kr. 50,-. Skoler kan henvende seg på email til alstahaug.maraton@tjotta.net.

Et par ferierende Amerikanere er påmeldt halvmaraton. Som tidligere blir det også løpt 5 km, mila på 10 km og helmaraton. Stafett har gått i lokalavisen der firma/virksomheter er blitt utfordret og har utfordret videre en ny virksomhet. Slik har ordføreren, Bård Anders Langø (Ap) fått utfordret rådmannen, Børge Toft, på mila. Virksomheten som den tidligere ordføreren nå er direktør for, er også blitt utfordret. Så langt er det ikke bekreftet om tidligere ordfører deltar og tar utfordringen. Alstadhaug Maraton jobber med saken. Det er duket for mye artig.

Ca 450 elektroniske brikker er tilgjengelig, men det er plass til mange flere løpere. Det blir som vanlig diverse aktiviteter i målområdet, med blant annet trampoline og matservering.

 Elever fra Tjøtta Oppvekstsenter i full fart mot Alstahaug Maraton 2013. Foto: Vibeke Lind


Alstahaug Maraton 2010 ble arrangert i et svært godt løpevær lørdag 12.juni. 359 deltakere som fullførte en av distansene (hel- eller halvmaraton, 10 eller 5 km, foto: Petter E. Johansen).
 

Løpet går langs riksvei 17, Kystriksveien, på strekningen fra Sandnessjøen med fire distanser. Alle ender i mål på Tjøtta.

Alstahaug Maraton går gjennom et historisk landskap, fra Sandnes i nord, om Alstahaug kirke og sørover til Tjøtta. Sigrid medaljen, som deles ut under løpet, bærer navnet etter den eldste kvinne på Helgeland som vi vet navnet på. Sigrid på Sandnes var datter av Sigurd Herse, og ble etter tur gift med tre høvdinger. Den første ble drept i slaget ved Hafrsfjord og den andre ble drept av Harald Hårfagre. Sigrid og hennes tredje mann ble stamfedre til den berømte Tjøtta-ætta. Mest kjent er skalden Øyvind Skaldaspiller, som har fått bauta foran Tjøtta kirke. Han var far til Hårek på Tjøtta, som deltok i slaget på Stiklestad i 1030.

Velkommen til løpsfest på Helgelandskysten!

DISTANSER

STARTSTED

STARTTID

Heil maraton, 42,195 km

Sandnessjøen, v/Nordlandsbanken

kl 1000

Halv maraton, 21,098 km

Belsvåg, v/Belsvåg Camping

kl 1130

Hårekmila, 10 km

Offersøya

kl 1200

Minimaraton, 5 km

Hestsundet Tjøtta

kl 1115

Løypa er kontrollmålt.
 

Praktisk info

Påmelding 

Hjemmeside
 

Terminlista

Resultater og distanserekorder

2012


2011 


2010


2009 

2008

Bli medlem i Kondis