VM-troppen_100k_Belves_Rita_PerOlav_Didrik_Jarle_Johnhenry_640x480.jpg

Dette er den norske troppen på fjorårets åpningsseremoni i EM som ble arrangert i Belves Frankrike. Fra venstre ser vi Rita Nordsveen, Per Olav Bøyum, Didrik Hermansen, Jarle Risa og John Henry Strupstad. (foto: Sharon Broadwell). 8 timer senere var det klart at alle hadde løpt helt opp mot sitt maksimale - og levert flotte resultater i EM 100 km. Se også: Femteplass til Risa i EM 100 km

UTTAK 2014
I fjor ble det bare arrangert EM på 100 km, men i år er det både EM og VM i samme arrangement. Løpet arrangeres i Daugavpils, Latvia på sensommeren - 30.august.  NFIFs ultraløpsutvalg har nå tatt ut 1 kvinne og 6 menn til mesterskapet. Dette er en sterk tropp. I fjorårets EM kom alle våre fire herreløpere i topp 12 og de to siste i årets uttak er ikke noe svakere. Rita ble nr 11 i fjor og kompletterte en imponerende laginnsats.

Rita Nordsveen, FIK Orion

Bjørn Tore Kronen Taranger, pt klubbløs
Didrik Hermansen, SK Vidar
Gjermund Sørstad, IF Sturla
Jarle Risa, Undheim IL
John Henry Strupstad, FIK Ren-Eng
Per Olav Bøyum, Syril IL

Kvalifiseringsfrist 15.april
Troppen kan bli utvidet innen kvalifiseringsfristen som er 15.april. Dette er 10 dager etter årets NM som arrangeres fra Fana stadion 5.april. For å bli vurdert må en herreløper oppnå under 7:30 og en kvinne under 9 timer - men dette er ikke automatiske kvalifiseringskrav siden deltagerbegrensning og økonomi også kan komme med i vurderingen. Se også: Ultraløpsutvalgets uttakskriterier til mesterskap i 2014 og 2015.

BT_paa-starten_640x480.jpg

En som ikke var med i fjor, og garantert ser fram til årets VM 100 km med spenning er bergenseren Bjørn Tore Kronen Taranger. I fjor kom VM 100 for tett på VN 24-timers, og Bjørn Tore måtte litt motvillig velge bort ett av mesterskapene. I år ligger derimot alt til rette for at han får løpt VM 100 km, mens han ennå venter i spenning på om og når det blir VM 24-timers. Bjørn Tore ble kåret til årets ultraløper i 2012, og vi regner med at han også er blant kandidatene til 2013-kåringen, som offentliggjøres senere i januar. Han har som mange andre meldt seg ut av BFG Bergen på nyået og er i øyeblikket klubbløs, men han forteller at han snart skal velge klubb.