Geiranger I.L i samarbeid med Eidsdal I.L arrangerer Geiranger fra fjord til fjell. Valgene har blitt mange og man kan enten sykle, springe, gå på rulleski eller gå på Dalsnibba, 1500 meter over havet. 

De siste 5 km av løypa til topps går på Nibbevegen, som nylig har blitt brøyta og åpnet for trafikk etter vinteren. Så dermed kan alle nyte den fantastiske utsikten fra toppen.

Nibbedobbelen har per nå 32 påmeldte som er en god økning siden den første ble arrangert i 2012.  Vi tenker dobbelen trygt kan kalle seg en av Norges hardeste Duathlon om ikke den tøffeste. Dobbelen er i alle fall kommet for å bli. 2x21 km og 2x1500 høgdemeter i løpet av en hard formiddag. Landets hardaste duathlon?

Men arrangøren slutter ikke å tenke nytt så nyheten i år er Nibberennet. Hele Nibbevegen er nå asfaltert og arrangøren har derfor opprettet rulleskiklasse - Nibberennet i klassisk stil. Dette betyr også at andre løyperekorder ligg an til å bli slått, særlig i Nibberittet.

I 2013 var det 741 deltakarar totalt i Nibbeløpet og Nibberittet. Per nå er det 21 påmeldte på Nibberennet. Arrangøren tilbyr dette som en skikkelig kraftprøve for de skiinteresserte og ser på 2014 som et prøveår. Trude Dybendahl er blant de som har meldt sin interesse. Hun er gullvinner på 5 km i ski-VM i 1991. Hun holder fortsatt koken og er så langt en av 3 kvinner som har meldt seg på rennet.

Turrennet Nibberennet går kun i klassisk stil (rullemotstand 2) og har en dame- og herreklasse. Utøverne tar med egne ski.

 

Foto_Knut_Arild_Maraak_7_km_ut_i_loepa.jpg
 Fra ca 7 km ut i løypa. Foto: Knut Arild Maråk

Foto_Terje_Drege_Rusten_3.jpg
 No kan ein både sykle, springe og gå på rulleski til Dalsnibba 8.juni. Det er overflatevatn på Djupvatnet som lagar den spesielle fargen. Foto: Terje Drage Rusten

Foto_Terje_Drege_Rusten_2.jpg
Ritt, renn og løp under Geiranger frå fjord til fjell 8.juni. Frå venstre: Silje Westerås, Jan Erik Westerås og Torgeir Rusten ca 1 km frå mål på Dalsnibba. Foto: Terje Drege Rusten