- Løypa er så hærlig merket at det er en fryd, sier Hallgeir Martin Lundemo. Han er udiskutabelt veldig stolt av Meråkerfjellene der han helt sikkert har "verdensrekord" i antall toppbesøk.

Ingressbildet: I vakkert vær kan slike syn møte deg i Meåkerfjella (foto: arrangøren).

- Ingen annet sted i Europa kan vise til så flott og variert terreng i et ultraløp, sier han ubeskjedent. - Vi er stolte av å kan by på fast myrterreng som er rene terapien til kroppen. Flotte myke morenepartier og fint fjellterreng med svaberaktige formasjoner. Her kommer terrengskoene til sin rett.

HallgeirMartin (200x200).jpgLundemo oppsummerer:
- Meråker Mountain Challenge byr på så å si NULL meter med grusveg og asfalt, som det eneste løpet i Euoropa eller verden.
- Der er vi unike.
- Her er det 70 km med poor Nature.
- Flottere opplevelse kan man ikke få.
- Det garanterer vi.
- Velkommen til en tur man ikke glemmer.

Løpsannonse

Løpets hjemmeside

2011: Chris Forne knuste rekorden

2012: Hallgeir raskest i Meråkerfjella

2013: Løyperekord av Slethaug i MMC

MMC_toppbilde.jpg
En av Meråkers mange 1000-meterstopper.

Om MMC:
Fjellultraløpet Meråker Mountain Challenge arrangeres for femte gang  2. august. MMC er utfordringen både for turgåeren som liker å vandre i fjellet samt terreng-/ ultraløperen. Løpet er veldig "innholdsrikt" og går fra A til B med start i idylliske Guddingsvika, 402 moh. Mål er på Teveltunet Fjellstue, 450 moh. Det 70 km lange fjelløpet går over 9 fjelltopper som også er sjekkpunkter. Løypas høyeste punkt er fjelltoppen Kjølhaugen 1248 moh. Meget god merking av løypa med løypemerker for hver 10-15 meter hele veien med km skilt for hver tredje km. 

Les mer om den spektakulære løypa under løypebeskrivelsen.

Løyperekorden i Meråker Mountain Challenge (MMC) har Sverre Morten Slethaug på 8:32:50 fra 2012, mens deltagerne  i turklassen bruker fra 19 til 41 timer.

De fem raskeste i MMC:    
Sverre Morten Slethaug Bergen 8:32:50
Hallgeir Martin Lundemo   Meråker 9:02:49
Ole Kristian Smestad    Stjørdal 9:05:30
Chris Forne             New Zealand 9:10:00
Ove Maske                  Trondheim 9:40:30

Slethaug_vinner_2012.jpg
Sverre Morten Slethaug vinner og setter løyperekord i 2012.

Nyhet: Maraton
Fjelløpet Meråker Mountain Marathon arrangeres for første gang i år, på samme dag som ultraløpet, altså 2.august. Løpet er 42,195 kilometer langt, altså maraton.

Vi introduserer Norges flotteste fjellmaraton, skriver arrangøren på sin hjemmeside, og vi tror jamen det blir det hardeste og tøffeste også. 42 195 meter over 5 fjelltopper. Dette er kortutgaven av Meråker Mountain Challenge som holder nøyaktig maratonlengde. Løpet er for de som ønsker en maraton til fjells i stedet for etter asfalt og grusveier. Løpet starter ved Fersdalen 410 moh. og kommer in på MMC løypa etter ca. 35 kilometer. Løypas høyeste punkt 1152 moh. kommer etter bare 8 kilometer, Mål er på Teveltunet hvor alle som fullfører får ``Maraton-til-fjells`` beviset.

MMC_HallgeirMartin.jpg
HallgeirMartin og en ung venn på Storefjellet.

MMC_Kjerringfjellet.jpg
Kjerringfjellet.

MMC_meråkerfjella.jpg
Myr og fjell.

MMC_Merkestolpe.jpg
MMC merkestolpe.

MMC_Storsjøhøgda.jpg
Storsjøhøgda.

MMC_Svaberg.jpg
Blankskurte Meråkerfjell.

MMC_turklasse.jpg
Start i trimklassen...