Fortell oss hvorfor du skal løpe EcoTrail Oslo

Viktgste suksessfaktorer: Løypetraséen og miljøprofilen.

Vi fikk naturligvis ikke et entydig svar, men dersom de som har svart er representative for flertallet er det spesielt to ting som vektlegges: Løypetraséen og miljøprofilen.

Det virker som om premiering og deltagertrøyer ikke er vektlagt i særlig grad, men her har det kanskje litt med beskjedenhet å gjøre. Ønske om nye utfordringer er vektlagt av mange som skal løpe de to lengste distansene. Nærhet til transport nevnes av mange, og omfattende profilering har gjort det lett å "oppdage" løpet.

Mer overraskende var det at ingen har sagt noe om den tross alt høye startkontingenten. Det er mye utgifter knyttet til bynære konkurranser, og dette sammen med visshet om at overskuddet går til "Right To Play" er kanskje årsak til at dette ikke nevnes.

Se tilbakemeldingene nedenfor.

Løpets hjemmeside
Løpets Facebookside

Påmelding
Deltagerlister

Tidligere omtale:
Store forventninger til Ecotrail Oslo (aug 2014)
Over 300 er hittil påmeldt til ecoTRAIL Oslo (nov 2014)
Ecotrail Oslo gir hele overskuddet til Right To Play (des 2014)
Fortell oss hvorfor du skal løpe EcoTrail Oslo (feb 2015)
 

Derfor skal jeg løpe EcoTrail Oslo:


Trine.jpeg...med et smil om munnen...

Mitt navn er Tine og jeg skal løpe Ecotrail Oslo 45 km. Grunnen for at jeg meldte meg på Ecotrail Oslo, er fordi det kommer til å bli en løpsfest! Da Ecotrail tilbyr tre distanser, blir jo konseptet veldig allsidig slik at alle sammen kan være med. Videre er det lett tilgjengelig med start og stopp i Oslo sentrum. Det er et stort pluss.

En annen grunn for at dette løpet virket innbydende, er at traseen er lagt til landige omgivelser, og ikke går på asfalt. 45 km valgte jeg fordi 18 km er for kort og 80 km er for langt. Min målsetting er å ha det gøy, se og møte mange andre løpeglade mennesker, samt fullføre med ett smil om munnen.


...for å utfordre meg skikkelig...

Tone skriver: Jeg har vært en av og på løper siden min første halvmaraton i 2011, men med av og på løping blir det så som så med formen i ulike konkuranser. Jeg bestemte meg derfor for at 2015 er det året jeg skal bli en bedre løper, og for å utfordre meg skikkelig har jeg derfor valgt å satse på ultraløp. Ecotrail blir derfor en light variant med sine 45 km og en myk start på sesongen.

For meg er konkurransen kun en gulrot for å holde hjulene i gang slik at jeg ikke blir altfor glad i sofaen. Premier og plasseringer er  ikke så vesentlig, bare jeg utfordrer meg selv og pusher nye grenser. Å løpe anser jeg som ren meditasjon og det er den følelsen jeg ønsker å ivareta og holde ved like under ulike løp. I  gateløp kan det derfor fort bli litt masete med alle folkene i løypa, jeg gleder meg derfor til å delta i Ecotrail hvor det er færre mennesker og ute i naturen med langt mer spennede ting å se på enn asfalt.

Jeg ble først  oppmerksom på ecotrail gjennom FB og meldte meg på umiddelbart da jeg så at løypa gikk 90 % i terrenget.

Min store målsetning er først og fremst å bli en bedre løper, men også å utfordre meg selv mentalt gjennom ulike distanser. I tillegg til Ecotrail blir det i år Ultrabirken (60km) og Ultraks i Zermatt.  Distansen på sistnevnte er ikke på mer enn 30 km, men med over 2000 høydemeter anser jeg likevel løpet til å bli hard og utfordrende nok.
 

Mari_7nuts.jpg...fristet av et blogginnlegg...

Når jeg først leste om dette løpet i Kondis i fjor trodde jeg, i likhet med mange andre, at det var en aprilspøk. Det som motiverte meg til å melde meg på var kanskje mest nysgjerrighet. Jeg forbinder Oslo med asfalt, mens Henning Lauridsens blogginnlegg fra sin prøveløping av løypa ga inntrykk av en fin og landlig løype. Oslo er også lett å reise til, ofte krever løp i Norge at man setter av et par dager til reisning. Løpet passer også fint som et treningsløp til North Downs Way 100, som jeg skal løpe i august.

Jeg valgte den lengste løypen fordi lengre løp gir enda flere opplevelser, og lengre ultraløp pleier å være ganske sosiale (man løper jo i pratetempo). Jeg kjenner mange andre som skal være med, og forventer å treffe mange nye kjekke mennesker.

Målsetningene mine er først og fremst å fullføre, og å få testet sko og utstyr med tanke på NDW100.
Hilsen Mari Mauland


...for mye reklame...

For meg virker det mest omvendt: det er for mye reklame til at jeg vil være med...
Jostein Sand Nilsen


...blir fint å løpe inne i marka...

Jarle Røed skriver: Løper vanligvis 10 km til halvmaraton i løp og gleder meg virkelig til å delta på 45 km. Forventer at dette blir en mye finere og bedre opplevelse enn et halvmaraton der det stort sett går for fullt kjør hele tiden (for min del 4:30-4:45 pr km 50 år). Her må man bremse litt pga lengden så skal en ha med litt mat og 1 liter drikke og fint blir det å løpe inne i marka. Kona blir med på 18 km fantastisk å ha en slik felles interesse, gleder oss stort.


Stian_Haugen.jpeg...premiene var også veldig viktig...

Det som motiverte meg til å melde meg på Ecotrail 80km var å prøve meg på et lengre ultraløp enn tidligere og for å kunne oppleve den fine naturen og steder jeg ikke har løpt før. Premiene var også veldig viktig, moro å kunne få genseren ved fullført 80 km. Men utfordringen er også viktig da dette blir det lengste løpet mitt.

Jeg oppdaget løpet via kondis på nettet. Min målsetting er å fullføre 80 km innen tidsfristen men også prøve å gjøre det bra.
Hilsen Stian Haugan (bildet) 36 år fra Sandefjord
 

...liker at de har en miljøvennlig profil...

Jeg har lenge tenk på at jeg har lyst til å prøve å løpe lengre enn halvmaraton. Jeg er ikke så rask når jeg løper, men det virker som om jeg tåler lange løp bedre enn de fleste som jeg trener sammen med. 

Da jeg så løypa og tidspunktet for EcoTrail på 45 km, så virket det fint å skulle løpe gjennom skogen. Jeg liker at de har en miljøvennlig profil, at vi må ta med oss søppelet og ha egne drikkekopper.

Jeg grublet lenge på om jeg skulle ta 18 km eller 45 km. Jeg gikk for 45 km, siden man er ute av skogen når 18 km starter. Jeg så en annonse for løpet på en eller annen side om løping og trening som jeg var inne på.
Jeg må innrømme at jeg er veldig spent.
Vh Anne Helene


...morsom løype med mye terrengløping og natur...

Jeg har løpt 10 maraton og det er nok. Det er temmelig kjedelig og løypene er flate og lite varierte. I Norge er det dessuten få som løper på pluss/minus 5 timer, folk er veldig fiksert på tid. Artigere f. eks i NY.

Meldte meg på 45 km Eco fordi: Fint å ha et treningsmål som ikke er maraton. Morsom løype med mye terrengløping og natur. Artig å være med på noe nytt.

Kom over dette på nettet. Premiene spiller ingen rolle.
Hilsen Håvard Selby Ebbestadxx


Kai Eirik.jpg

...fordi en kamerat meldte seg på...

Jeg skal løpe Ecotrail Oslo fordi en kamerat meldte seg på 80 km og jeg tenkte umiddelbart at dette var en kul utfordring. Vi er begge medlemmer i den uformelle kondisgjengen "Øl og kondis" og jeg ble oppmerksom på løpet da han postet en link i Facebookgruppa vår. Jeg har to målsettinger for løpet. Det første er å gjennomføre, og det andre er å løpe hele veien. Premiering har ingenting å si for min motivasjon, men det at en bekjent som er omtrent i min form tenker at han kan gjennomføre er avgjørende. Det hadde forsåvidt ikke skadet å slått ham heller. Det gjelder både i løpet og festen etterpå!

Mvh Kai Eirik (bildet over)


...løper fordi det tar for lang tid å gå...

Svein-Roar skriver:
Jeg skal springe 45 km, hvorfor? For vess æ går, så tar det alt for lang tid...
Har løpt/gått så langt en gang tidligere, på KEB arctic run..

Thomas_Oederud.jpg
...utfordringen avgjørende...

Muligheten til å se Oslo og Oslomarka for en ikke-østlending var en stor del av motivasjonen. Lengde og høydeprofil passe tøff. Mulighet for sosialt med løpere / familie før etter løp.

Utfordringen alene var viktig for å melde meg på, jeg ble oppmerksom på løpet via facebook.
Målsetting på 80 km: 7:59

Mvh Thomas Øderud (bilde ovenfor)


Espen_Helleboe.JPG... for utfordringen og opplevelsen sin del...

Motivasjonen min er todelt, både det å få en fantastisk naturopplevelse men også å utfordre meg sjøl når det det kommer til den sportslige delen.  80 km er langt, men i vakre omgivelser må det bli bra. Det er fint med ett synlig bevis på at man har gjort noe spesielt og utfordrende, men at man har lykkes er den beste følelsen. Eg meldte meg på for utfordringen og opplevelsen sin del.  Markedsføringen av løpet har for oss kondislesere og kanskje folk flest vært "umulig" å ikkje ha fått med seg. 

Det å springe i innbydende terreng og få masse opplevelser med natur og by hand i hand samt forhåpentligvis møte mange hyggelige deltakere gjør at det er lett å glede seg til starten går. Målsettingen er å springe jevnt hele veien og ta mange fine bilda å få en unik opplevelse i strålande maivær!!

Esben Rohit Hellebø
" Det kommer aldri til å gå - så løp "


Kjersti.JPG... løpet vil gi meg det treningsgrunnlaget jeg mangler...

Jeg har meldt meg på 45 kilometer. 
Dette blir en utfordring for meg, da jeg mangler erfaring med å løpe slike lange distanser. Tidligere  har jeg løpt to maraton og en rekke halvmaraton. Jeg har derfor ikke treningsgrunnlag for å løpe ultraløp, men jeg tenker at løpet vil gi meg det, og det er et mål i seg selv. I en travel hverdag øker det motivasjonen for trening og løpingen blir mer målrettet.
 
For meg har påmelding på Eco Trail bidratt til at jeg har meldt meg på Bislett 50 kilometer. Jeg så reportasjen om at Eco Trail kommer til Norge på Kondis og var ganske snar til å sikre meg plass. Det er moro å kunne delta på et løp som har miljøprofil.
 
Med hilsen Kjersti


Marianne_Nesje_350x524.jpeg... fascinert av konseptet og løypa...

Jeg fant ut om EcoTrail på Kondis sine nettsider og i bladet Runners World (Norge). Jeg ble fascinert av konseptet og løypa, i tillegg så fant jeg ut at dette kunne være en "enkel" måte å kunne tikke av et ultraløp. Jeg løp Maraton i Oslo i fjor, og det var en så positiv opplevelse - da jeg så reklame for EcoTrail så tenkte jeg at 45 km er ikke så mye lengre en maraton så det kan jeg greie.

En ny utfordring som gjør at jeg må strekke meg litt lenger enn før. Jeg er ikke av de som løper så fort, tenker at et mål for løpet er å komme under 5:15. Gleder meg.

Mvh Marianne Nesje


...vil vise at det nytter...

Red.anm:
Som det framgår er svært mange av de som skal løpe EcoTrail debutanter på ultradistanse. Kanskje ikke så rart når påmeldingen gjør dette til Norges i særklasse største ultraløp hittil.

Undertegnede skal også delta. Jeg har erfaring fra et 40-talls ultraløp, men det var før jeg ble hjerteoperert i 2014. Nå blir utfordringen å vise at det er gjennomførbart å gå/jogge de 80 kilometerne innenfor tidsfristen. Under andre omstendigheter ville utfordringen vært å vise at dette også er mulig for pensjonister, og begge delene motiverer meg mer enn hva sluttiden blir, eller hva jeg får i deltagerpremie.

Men aller mest har jeg veldig lyst til å være med i denne flotte varierte løypa, selv om jeg hadde ønsket enda mer terreng og mindre grusvei. Hva skal så til for å fullføre innenfor de maksimale 15 timene; ...en snittfart på 10 min/km, eller sagt på en annen måte: 1/3 jogg og 2/3 rask gang.

Lykke til alle som skal løpe og heng dere på dere som ennå grubler...
Olav Engen (bildet nedenfor)

DSC_6172_Facebookheading.jpg