- Ultraløp er i vinden, og det føles veldig riktig å invitere også ultraløperne inn i folden, sier Audun Wik i Nordmarkstravern. Nå gleder han og resten av arrangørstaben seg til å utvide arrangementet med en skikkelig styrkeprøve på 60 kilometer - og løpet arrangeres samme dag som Nordmarkstravern.

- DobbelTraven er ganske enkelt 2 x klassikeren vår, Nordmarkstravern. Altså tur-retur Nordberg skole - Stryken, sier Wik.  - Vi har i vinter tumla med ideen om en lengre utgave av Nordmarkstravern, og da vi leste intervjuet med Didrik Hermansen på sporten.com falt brikkene på plass. Didrik løper Nordmarkstravern-traseen tur-retur «noen ganger i året», på trening, og vi tenkte "why not!"  Som sagt så gjort - og nå er DobbelTravern en virkelighet.

logo.png

Starten på DobbelTravern går på Nordberg skole ved Sognsvann, kl 07:00. Det betyr at alle som ligger an til en sluttid rundt 8 timer eller bedre rekker å runde på Stryken før Nordmarkstravern sender av gårde de ulike startpuljene. Selv løpere med forventet sluttid rundt 10 timer vil slippe å møte de andre traverne (30 km) på sti, siden de siste7 km før Struyken er på grusvei med god plass til å møtes.

Deltakerne må selv sørge for drikke og mat fram til vending på Stryken. Her kan man plukke opp egen dropbag. På vei tilbake kan man bruke mat- og drikkestasjonene til Nordmarkstravern.

- DobbelTraverne får selvfølgelig like bra premier som Hel- og Halvtravern: Gavekort på Milslukern på 3000, 2000 og 1500 kroner til de tre beste i kvinner og de tre beste menn, sier Audun Vik.

PÅMELDING

Løypebeskrivelse (meget bra og detaljert, se også kartetnedenfor).
 

Nordmarkstravern arrangeres av Idrettslaget Koll, en klubb med lange og sterke tradisjoner i bydelene Nordberg, Tåsen og Korsvoll i Oslo (75 år i 2015). IL Koll har aktivitet i fotball, orientering, ski, friidrett, og volleyball.   
Nordmarkstravern ble arrangert første gang i 1973. Løpets grunnlegger, Ketil Moen, har fullført alle 42 Heltravere som er arrangert siden den gang! I 2014 fullførte 1345 løpere (724 Hel, 558 Halv, 56 Kvart og 7 Trillern).

Arrangørens hjemmeside

Se også: Terminliste for norske ultraløp med omtale, linker og statistikk: Om norske ultraløp 2015
 

LØYPEKART DOBBELTTRAVERN:

DobbeltTravern_løype.jpg