Vi har nettopp snakket med Finn Kollstad, Kristiansand Løpeklubb på telefon fra Århus. Norge skulle også stilt med Kristine  Helle også, men sliter med sakder, og dermed ble det bare Dadafo Dhaqabi, Vidar og Stian Bekkevold, Kristiansand Løpeklubb som  representerte Norge denne gangen. 

Danskene Abdi Hakin Ulad og Thijs Nijhuis hadde planlagt å kjøre hardt fra start for å kunne løpe ned mot 29 blank. De holdt sammen lenge, men etterhvert måtte Nijhuis slippe. Ulad klarte målet og løp inn til 28:58 mens Thijs Nijhuis endte på 29:18. Det ga  ham en tredjeplass, etter svenske Johan Larsson som kom sterkt på slutten.

Dhaqabi prøvde å henge med i starten, men etter 2000 m slapp han og ble tatt igjen av hovedfeltet. Det endte med 30:18, som han var sånn noenlunde fornøyd med, sjøl om han nok hadde håpet på å løpe noe fortere. 

Stian_Bekkevold_Aarhus.jpg
Stian Bekkevold.  Foto: Finn Kolstad

 Stian Bekkevold fikk ikke den drahjelpen han hadde håpet på og ledet faktisk etter en runde. Deretter ble han liggende mye for seg sjøl. 
På slutten var det noe kaotisk med alle løperne og da han hadde en runde igjen ringte ikke klokka. Dermed løp han 26 runder. Den 26. runden gikk på 71 og 2-3 sekunder raskere enn den egentlige sisterunden. 
Tross et litt rotetet løp ble det 30:44 og pers med 32 sekunder så det var all grunn til å være godt fonøyd for Bekkevol. Forholdene var OK, 12-13 grader og en litt sterk vind på 3-5 m/sek. som Stian grudde seg til å få imot seg på hver oppløpsside.

 

Nordic Challenge 10000m - 2015.png