Gunvar Mjølhus i Achievers Multisport Team, arrangøren bak The Beast, hadde følgende å dele med Kondis sin utsendte:

Løpstraseen i The Beast er 6km og går i naturskjønne omgivelser i utkanten av sommerbyen Skudeneshavn. Løypen er variert og består blant annet i grusveier langs gressgrønne golfbaner, naturstier i utfordrende terreng, og bekker og myrer som må forseres. Løypen kan for noen være utfordrende i seg selv, men i The Beast er det hinderne som står i fokus. De er mange og de er varierte!

 

2015.05.27_The Beast_Hinder03.jpg

Opp og over! FOTO: The Beast

Hinder deltakerne vil møte i The Beast er kryping, balansering, bading, tauklatring, sandsekker, dekkvelt, buldring, vegger, og ringer. Et av våre mest utfordrende hinder blir nok “The Weaver” - som i en vev skal man over og under bjelker uten og berøre bakken.

I Skudeneshavn har vi ikke hoppbakker, men vi har “bakken opp til Tanken”. Den vil kjennes på kroppen!

Teller man også med de naturlige hinderne man møter i The Beast så snakker vi godt over 40 hinder totalt. Dette blir gøy!

Konseptet "The Beast"

I The Beast starter du med 3 liv. Hvert liv er representert med en "tag" på et armbånd.

Du mister et liv dersom du ikke klarer å gjennomføre et hinder (du kan prøve mer enn en gang, og du kan få hjelp). I årets løp er det ca 20 hinder der man står i fare for "å miste liv”. Resten av hinderne er "obligatoriske" (dette er hinder som alle klarer å gjennomføre, som for eksempel kryping eller forsere lave hindringer).

Mister du mer enn 3 liv blir armbåndet inndratt av funksjonærer. Da kan du fortsatt fullføre løpet, og få tiden din registrert, men du vil ikke lenger være med i konkurransen om premiene.

På denne måten har vi anledning til å lage utfordrende hinder for de som ønsker det,  samtidig som løpet blir gjennomførbart for de fleste. The Beast passer med andre ord for alle. De de "topptrente", de som kun ønsker treningsmotivasjon, og vennegjenger/bedriftsgrupper som er med for "lått og løye", vil alle kunne finne sine utfordringer ved å delta i The Beast.

2015.05.27_The Beast_Hinder05.jpg

Heng i! FOTO: The Beast

OCR er deltakersport

Etter vår mening handler hinderløp i liten eller ingen grad om eliteutøvere. De er der, og deres prestasjoner fremstår ofte som umenneskelig, men i hinderløp hander det om deg. Det er deg mot deg selv. Du blir røsket ut av din komfortsone og testet i et bredt spekter av egenskaper. Det er opp til deg hvordan du møter disse utfordringene. Mestringsfølelse er det som gjelder!

Vil senke terskelen med bootcamps

Vi i Achievers Multisport Team har som mål å senke terskelen for å delta i hinderløp. Vi arrangerer derfor også gratis bootcamps hvor vi viser folk hvordan de kan trene for hinderløp. Dette har vært et meget populært tilbud som har bidratt til bringe mange nye mennesker til sporten (ca. 50-60 deltagere pr gang).

2015.05.27_The Beast_Bootcamp.jpg

Lavterskel utendørstrening! FOTO: The Beast

 

Da gjenstår det bare å spørre:


Har du det som skal til for å gjennomføre The Beast med liv i behold?
 

Kondis ønsker nok et nytt OCR velkommen! Her står til og med liv i fare - 3 av dem!

For påmelding og mer informasjon klikk deg inn på http://www.thebeastocr.com/

For oppdateringer kan du følge The Beast både på Facebook og Instagram. The Beast har også en blogg de oppdaterer jevnlig frem mot startskuddet.

2015.05.27_The Beast_Hinder07.jpg

FOTO: The Beast

2015.05.27_The Beast_Arrangoer.jpg

Arrangørgjengen: Hilde Therese, Anette Thorsen, Gunvar Mjølhus,Nathalie Dale, Anne Line Kvernmo og Eivind Danielsen. FOTO: The Beast

 

2015.05.27_The Beast_Medalje.jpg

Fullfører du The Beast så vanker det en av disse! FOTO: The Beast