Oppdatert 30.07:
De påmeldte fordeler seg med 50 på hel-, 160 på halv- og 54 på minimaraton. I tillegg er det påmeldt 5 lag á 4 løpere på den nye minimaraton-stafetten. Til sammenlikning var det 281 påmeldte to dager før løpet i 2010 da rekordantallet 356 fullførte løpsfesten. 

Værmelding for Kongsvinger på Yr.no
Se mer på kondis.nos Kongsvinger Maraton-statistikk
Samleside for Kongsvinger Maraton 

En titt på den foreløpige startlista avslører at det kan ligge an til spennende oppgjør uten de store forhåndsfavorittene i det store halvmaratonfeltet. Her blir det spennende å se om Renas milekspert Espen Rusten holder den doble distansen. Det samme gjelder unggutten Erlend Andreas Knudsen fra Oppstad IL. I tillegg vil nok Magnors Birger Andreas Bråthen hevde seg høyt oppe på resultatlista. På kvinnenes 21 km virker det veldig åpnet så langt med maratonvinneren fra 2010 og 2011,  Anne Lise Skårerverket fra Fenstad, som en mulig vinnerkandidat.

På maraton stiller svensken Anders Blomgren opp for å forsvare fjorårsseieren. Han får trolig harderst konkurranse av Thomas Leth-Olsen, Amadeus og Trond Hansen, SK Vidar. På kvinnenes maraton skal det nok løpes fort for å holde følge med Maria Lungdren fra IFK Vaxjø. Den svenske ultra- og terrengeksperten vant sist lørdag det 20 km lange Egebergs Minneløp på Tolga i overlegen stil og har nok ingen problemer med å holde den doble distansen. 

På minimaraton dukker det gjerne opp mange etteranmeldinger, men paret Gunn Helen Hagen og Hallvard Nilsen går nok uansett for å vinne hver sin klasse på den 4,2 km lange løypa på variert underlag. 

Selv om Kongsvinger Maraton har en hard kjerne av faste deltakere, er det selvsagt gledelig at stadig nye finner veien til Sæter Skiarena 3 km nord for festning. Så langt er det 60 debutanter som har latt seg friste av å prøve det meget trivelige og løpervennlige arrangemenetet i år.

Ser vi på lista over trofaste deltakere, toppes den suverent av Oddbjørn Homstvedt fra IL Borg som har deltatt i samtlige 24 Kongsvinger Maraton. Han stiller også i år på mininimaraton. Av andre med et anseelige antall tilbakelagte meter rundt Sæter Gård kan nevnes Randi Siljuberg fra Østerdal PIL, Magne Kartsensen fra Kongsvinger, Ola Mellem fra Tromsdalen UIL (alle med 18 løp) og Rolf Bakken fra FIK Orion (17). De to førstenevnte stiller på halvmaraton, mens de to siste tar som så mange ganger tidligere to runder oppom Tjernsli og Bogerfløyta. Se hele startlista pr. 29.07 her!


Kongsvinger Maratons egne hjemmesider
Kongsvinger Maraton på Facebook

Mini_Hallvard_Nilsen_Gunn_Helen_Hagen.jpg
Blir det nok en dobbeltseier på minimaraton for Hallvard Nilsen og Gunn Helen Hagen som både i 2011 og i 2013 (bildet)?


Tidligere forhåndsstoff: 
Rolf Hansen og den 60 mann store arrangementstaben på Kongsvinger satser at 25-årsjubiléet skal bli av det minneverdig slaget. Forrige gang det var "rundt tall" på Sæter (2010) deltok det 373 løpere. Kanskje kan 400 passeres når Hedmarks eneste helmaraton markerer en hel mannsalder?

OBS! Kommer du med buss eller tog til Kongsvinger stasjon, kan du bli hentet og kjørt tilbake ved å benytte kontaktskjema på løpets hjemmeside - og melder du deg på innen torsdag 23.07 kl 23.59 slipper du å ta siste steget på løpets kontingentstige. 


Kari Nystuen fylte på på en av de åtte drikke-/matstasjonene på hver halvmaratonunde i fjorårets løp.

Også i år  får skogsmaratonløpet et internasjonalt preg med påmeldte fra sju forskjellige nasjoner foreløpig (USA, Tsjekkia, Slovakia, Sør-Afrika, Polen og Sverige - i tillegg til Norge). 

Den 25, Kongsvinger Maraton vil foregå i beste tradisjon, men  inneholder også noen nyheter, nemlig minimaratonstafett med fire etapper på 1200, 1400, 1000 og 600 m og Politimesterskap på halvmaratondistansen. Jubileumsutgaven vil også innholde kulturelle innslag og "værprofet" Rolf Hansen har bestilt fint vær hele dagen. Det siste er ingen nyhet på Konsvinger den første lørdagen i august....

Kongsvinger Maratons nettsider
Innbydelse
Oppdatert startliste
Påmelding
Tidligere forhånsomtale:25-årsjubileum for kvalitetsløpet Kongsvinger Maraton 
Samleside for Kongsvinger Maraton med reportasjer, bilde rog resultater 1999 - 2014

Rita Nordsveen og Anne-Berit Vangen delte seieren "søsterlig" på halvmaraton i 2014.