Bootcamp Hønefoss

Sommeren 2015 investerte Bootcamp Hønefoss over 400 dugnadstimer for å gjenopplive Helgelandsmoen militære hinderbane. De har gravd, sjauet, pusset, malt og stått på, for at hele banen og hindrene skulle være like fine, om ikke finere enn de var for 15 år siden, da den ble brukt sist.

 

Dugnad, Hønefoss.jpg

Dugnadsånden hos Bootcamp Hønefoss, er eksepsjonell (Foto: arrangør) 

 

Videre fikk de installert lys og lyd på hele anlegget og bygget platting med sitteplasser for slitne rumper. Senere på høsten bygget de også et eget klubbhus, som de nå i våres fikk malt ferdig. Dugnadsånden er fortsatt på topp, og det jobbes iherdig med å bygge nye hindre til sitt første hinderløp, Chicken Race, som avholdes 25. juni, 2016. Noen av hindrene prøver de også å få ferdige til den store samlingen, for å gjøre ekstra stas på alle som møter opp.

Alt ligger til rette for å en vellykket kick-off!

 

Oversiktbilde, Hønefoss.jpg

Oversiktbilde av hele banen, med egensnekret monkeybar, midt i bildet (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, klubbhus.jpg

Eget klubbhus gjør susen (Foto: arrangør)

 

Kick-off - harde fakta

Hvor – Helgelandsmoen Næringspark (ved Hønefoss), sjekk kart på facebook. 

Når – 9. April, 2016, kl. 1200-1600.

Pris: 200,- pr. hode

Hva: Prisen inkluderer hinderløptrening og teknikktrening på over 30 hindre, lunsj, kaffe, vafler, og herlig sosialt samvær. Det blir varmebål om nødvendig.

Påmelding: på facebook

 

Treninger

Hønefoss Bootcamp arrangerer fellestreninger hver tirsdag, for alle! Første utendørssamling etter vinteren er førskommende tirsdag, 5. april. Også her er alle velkommen. Påmelding skjer via dere facebookside

Bli medlem av gruppen, og meld deg på.

For å dekke utgiftene de har for å vedlikeholde og videreutvikle stedet, koster det 50 kroner å delta å deres fellestreninger. Boot-campen byr på variert og morsom trening på deres militære hinderbane, med en livsglad gjeng. Treningen passer alle nivå, og du får god hjelp til å lære gode teknikker til å mestre de ulike hindrene. Du vil møte en fin gjeng som er opptatt av samarbeid og samhold, og gledes over å lære bort noen triks fra boka. Det morsomste med disse treningene er at man raskt lærer å mestre ulike hindre, som man ellers ikke har tilgang på. Du vil oppleve å få en enorm mestringfølelse og økt motivasjon til å trene mot et eventuelt hinderløp etter disse treningene. Hinderbanen er også en drøm for eliten. De får kjørt seg bra ved å ta en rundtur gjennom alle hindrene, med mål om en bedre tid siden sist.

 

Trening ute, Hønefoss.jpg

Det veksles mellom vanlig styrketrening og kondisjon, hindelrøptrening og teknikktrening, og selvsagt burpees! (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, bryting.jpg

All trening, er god trening. Og variasjon er nøkkelen til suksess. Her testes kampinstinktet (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, Stig jarle og gjengen.jpg

En sterk gjeng som gir oss hinderløpere en fantastisk treningsarena. Heidi Riibe Johansen, Stig-Jarle Johansen (instruktør og hovedinitiativtaker for Bootcamp Hønefoss), Anikka Forsell og Kari Gresaker Teigland (Foto: arrangør)

 

Populært

Stadig flere reiser langt for å delta på disse fellestreningene, og det er ofte opp mot 50 deltakere på vanlige treningsdager. Selv i vinter hvor de har hatt samlinger innendørs, har det vært bra oppmøte. Dette er folk som vet hva som skal til for å bli en bedre hinderløper. Treningene ledes av ildsjelen Stig Jarle Johansen, som er en av hovedinitiativtakerne bak Bootcamp Hønefoss.

 

Hindre

Helgelandsmoen militære hinderbane er bygget etter internasjonal standard, som også er med to filer, – noe som lett byr på en heftig konkurranse mellom deg og en venn. Bootcamp Hønefoss har bevart alle hindrene, med unntak av ett. De har altså følgende hindre; vegger av ulike høyder, tre typer ”ramper”, over/under hinder, krabbing, balansering, irish table, labyrint, grav, tauklatring m.m. I tillegg har de bygget egne hindre; monkeybar, dekk som skal veltes, løping over dekk, bæring av tømmerstokker, og flere nye hindre de ikke vil avsløre før selve løpet. Men det gjeveste hinderet bygger de i disse dager: 

 

Ninja-rigg

Ninja-riggen er inspirert av riggene vi kjenner fra Ninja Warrior (fra TV). Det er en stor rigg som kan brukes til svært mange type øvelser, hvor grepsstyrke er essensielt. Deler av riggen vil stå klar til kick-off-samlingen, men vil være under stadig utbedring og utvikling, med flere hinder. Hittil er følgende hindre klare; klatrenett, taustiger, roman rings og cargo-nett. Deretter er planen å utvide med, slacklines, salmonladder, pegboard, en liten klatrevegg, og diverse utstyr til å trene på grepsstyrke.

 

Hønefoss, Ninja rigg reiser seg.jpg

Hoved-skjelettet til Ninja-riggen, reiser seg. Dette blir vakkert! (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, balanse.jpg

Balansehinder. Her skal det gå fort, for de som tør (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, dekkpress.jpg

Nytt hinder på banen. Kan man kalle det "dekkpress"? (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, Irish table.jpg

Irish table, for de beste. Et hinder du skal lete lenge etter, og som bør trenes på. Dette bildet er fra før restaureringen. (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, tau.jpg

Tauklatring er en klassiker, og lettere å lære enn først fryktet. Sørg for sko med godt grep, og du er godt på vei. (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, over under.jpg

Over, under, over, under (Foto: arrangør)

 

Hønfoss, monkeybar.jpg

Enda ett nytt hinder. Monkeybar. Her med blant annet Lene Mari Bergerud til høyre. (Foto: arrangør)

 

Hønefoss, hemmelig hinder.jpg

Nyeste, under utvikling. Dessverre hemmelig hva det blir. Kanskje vi får vite det på lørdag? Vi venter uansett i spenning! (Foto: arrangør) 

 

Chicken Race

Med den fantastiske utviklingen Hønefoss Bootcamp har hatt, arrangerer de nå sitt eget hinderløp, Chicken Race. Det vil legges ut en egen artikkel om dette løpet senere. Men klarer du ikke vente, sjekk ut deres hjemmeside eller facebookside.