Harde Fakta

Sted: Skudneshavn

Dato: 11. juni

Klokkeslett: Registrering kl. 10:30, første pulje starter kl. 12:00

Distanse: 6 km

Hindre: 45 - 50

Aldersgrense: 15 (alle under 18 år må ha foreldrenes samtykke)

Barneløp – The Beast Jr: 0 - 15 år

Pris: voksne, 690,-, barn løper gratis, de største barna løper for 50,-.

 

The Beast skal være utfordrende nok for de beste og gjennomførbart for de fleste. En godt tegn på et godt hinderløp. Her får man testet styrke, utholdenhet, konsentrasjon, balanse og mental styrke. Løpet er designet på best mulig måte for å gi alle, uansett nivå, maksimal mestringsfølelse. Følelsen vi alle jakter på i disse løpene!

 

TheBeast_gladgjeng.jpgEn gladgjeng som mest sannsynlig er med for å teste egne grenser og leke, fremfor å vinne. (Foto: arrangør)

 

The Beast Jr

Nytt av i år, er The Beast Junior. En utfordrende oppgave for arrangørene, da det vanskelig å oppnå nok deltakere til barnehinderløp, til at det er hensiktsmessig å arrangere det. Likevel tror jeg The Beast får det til! De fokuserer på lek og moro, hvor alle barn, uansett alder, kan delta. Terskelen til å melde på barna er også lavere, da man ikke trenger å melde dem på før selve løpsdagen, og er gratis (gjelder nivå 1 og 2). Barna kan selv oppleve stemningen og arenaen, og la seg friste til å leke med hindrene som er satt opp. The Beast Junior har også sørget for å dele inn i flere nivåer, slik at løpene er best mulig tilpasset ulike aldrene.

Nivå 1: 0-4 år

Her er det fokus på lek, og er gratis å delta på. Her trenger man heller ikke å melde seg på, bare møte opp og delta.

Nivå 2: 5 år – 3 klasse

Her er det fokus på leken utfordring, å ha det gøy, god opplevelse, og mestringsfølelse. For de minste barna kan foreldrene være med, muntre opp og gi en hjelpende hånd gjennom de ulike hindrene. Dette løpet er også gratis og krever ingen påmelding i forkant. Alle mottar premie så langt lageret rekker.

Nivå 3: 4 klasse – 9 klasse

I den øvre aldersgruppen for barn vil hindrene utfordre barnas balanse, utholdenhet, styrke og smidighet. De vil være ca 10 hindre, og løypa varer i ca 4-6 minutter. Alle mottar ”finisher” premie, og de som fullfører samtlige hindre, mottar også et armbånd. Dette tilbudet koster 50,-, som betales på løpsdagen. Det kreves påmelding til dette løpet på følgende skjema

 

Klasser – for de ungdom og voksne

The Beast opererer med ulike klasser. De er som følger; gutter 15-18, jenter 15-18, menn: 19-39, kvinner: 19-39, old boys: 40 + og old girls: 40 + . Man kan også delta som lag. Det må være minimum 3 deltakere pr. lag. De tre beste individuelle tidene for deltakerne på et lag, blir gjeldene for hele laget.

 

Terreng og utstyr

Løypa på 6 km går gjennom et allsidig terreng; grus, sti, skog, vann og gjørme. Når det gjelder vann, forutsettes det at deltakerne kan svømme. The Beast anbefaler også riktig bruk av sko i dette terrenget. Da er det to egenskaper som veier tungt; godt feste og god drenering. Og når vi først er inne på bekledning, er det greit å være oppmerksom på at man lett kan ødelegge klærne sine i hinderløp. Også er det lurt å benytte klær som tørker raskt og som ikke så lett hekter seg fast i kvister, hindre, o.l. 

 

Hindre

Man møter på mange like hindre hos de ulike hinderløparrangørene. Men det er ett hinder som skiller The Beast fra de fleste, man skal hoppe over biler! Hvor kult er ikke det!? Ellers imponerer de stort med både antall hindere, kreativiteten og størrelsen på dem. Over 45 hinder er mye! Topp 10, vil jeg si er: Megarigg, heise opp dekk, Tarzan-tau, Peggwall/salmonladder, trang fødsel, irish table, istank, Spider web tower og Destroyer. 

 

TheBeast_Waverutbygging.jpgDen mye omtalte Destroyer, under produksjon. Her skal deltakerne over! (Foto: arrangør)

 

Vanskelighetsgrad på hindrene. Fast-lane og slow-lane

Et av de tøffeste og mest originale hinderet, er ”Destroyer”. Siden dette hinderet er svært avansert, har de laget to varianter som benyttes under ordningen ”fast lane” og ”slow lane”, slik at hinderet blir tilpasset ulike nivå, og for å ikke skremme bort deltakerne som syntes det blir for skummelt. ”Fast lane” er mer utfordrende, men tar kortere tid enn ”slow lane” som ikke er like skummel. Denne ordningen vil også benyttes på noen få andre hindre også.

De fleste hindrene er obligatoriske, fordi det er hindre alle vil klare, men på ulik tid. Det er eksempelvis kryping, bæring, enkel klatring, balansering og lave vegger. Man får flere forsøk og man kan hjelpe hverandre.

 

TheBeast_gjørmekrabbing.jpgMest sannsynlig et obligatorisk hinder. Møkkete og herlig! (Foto: arrangør)

TheBeast_klatrevegg2.jpgEn av de flere veggene. Her gjelder det å ha konsentrasjonen på plass. (Foto: arrangør)

TheBeast_spindelvev.jpgSpindelvel. Alltid like gøy, - og frustrerende. Tid for å samle pusten og pulsen (Foto: arrangør)

TheBeast_Weaver.jpgThe Weaver - en beinhard øvelse, men like så et fantastisk bra hinder (Foto: arrangør)

 

I tillegg har de svært utfordrende hindre, for å skille på de aller beste og mosjonistene. Dersom man ikke klarer hinderet, gjør man i stedet en annen øvelse. Kall det gjerne en straff. Det kan være å løpe en ekstra trasè, bære, eller krype. En øvelse som vil ta lengre tid enn den faktiske øvelsen. 

The Beast tilbyr også en sympatisk differensiering mellom kjønn. Eksempelvis ved løfting av atlaskuler, der menn skal løfte tyngre enn damene.

Jeg anbefaler dere på det sterkeste å sjekke listen over alle hinderne. Den imponerer! Listen vil bli utvidet nærmere løpsdagen. Det vil også være mange naturlige hindre på veien.

 

TheBeast_vannror.jpgThe Beast har utnyttet naturen til det beste (Foto: arrangør) 

 

Premiering

Alle mottar premie. De som klarer å gjennomføre samtlige hindre, mottar en ekstra premie. Dette bevises ved at man fortsatt har sitt armbånd på seg når man kommer i mål. Et armbånd som vil bli klippet av, straks det er et hinder man ikke klarer å fullføre. Det beste herre og damelaget, premieres også.

 

TheBeast_armband.jpgArmbåndet du får utlevert før start, og som du så gjerne vil ha på deg når du kommer i mål. (Foto: arrangør)

 

Originale premier – beste kostyme og beste publikum!

Det står ikke på kreativiteten til arrangørene. Blant annet vil de hedre sitt beste publikum. For hva er ikke mer motiverende enn et publikum som heier deg frem!? Publikum kan registrere seg som et ”publikumslag”, og bli heldige vinnere av 1000,- kr! De oppfordrer også deltakerne til å kle seg ut, for de som liker det. Hinderløpsporten møter alltid på deltakerne som liker å showe litt ekstra. Da kan jeg ikke annet enn å nevne Herbert! Vår kjære hinderløpmaskot, som elsker å lage litt Kaaaaoooz. Han skal selvsagt delta, noe som betyr hard konkurranse for de som ønsker å vinne prisen for beste kostyme. Premien er på hele 1000,-, og kan gå til både individuelle løpere og lag. Humor, synlighet og best gjennomført bekledning, er stikkordene her.

 

TheBeast_Hebbe.jpgHerbert, Hebbe, Mr. Kaoz, Hebstar, hinderløpernes maskot, - kjært barn har mange navn! Han kommer til å overraske dere med sitt antrekk! Det er bare å glede seg! Han er en gledesbombe! (Foto: Herbert) 

 

Tidtakning

EQ-timing tar tiden. Blant annet tar de egen tid i ”Tankenbakken”. Dette er et spurthinder. Beste kvinnelige og beste mannlige spurter, mottar en premie på 500,-.

 

Sosialt

Det skjer mye i målområdet. Blant annet er en del av de store hindrene plasser der, slik at løpet blir mest mulig publikumsvennlig. Her vil det også arrangeres små konkurranser og det kan kjøpes mat og drikke på stedet. Og gjennom hele konkurransen vil det være en speaker tilstede, som holder stemningen oppe, med musikk, og oppdateringer fra løpet. Det vil filmes og fotograferes underveis. Bildene vil bli tilgjengelig for deltakerne på nett, og opptakene vil bli brukt til film.

 

Praktisk

Det er gode parkeringsmuligheter, gode toalett og garderobefasiliteter. Det vil være en cafe på i start-området, som selger mat og drikke. I tillegg er det flere matbutikker i Skudneshavn. Det vil være mulighet for oppbevaring av eiendeler, men dette skjer under eget ansvar.

 

Bor du i Rogaland, er det ingenting å lure på. Dette blir en stor begivenhet du aldri vil angre på at du deltok på. Følg The Beast på facebook, eller sjekk deres hjemmeside, hvor dere også kan melde dere på løp.

Les også om The Beast sine fellestreninger, her på Kondis