Det er i skrivende stund en drøy uke igjen till Moratråkket! I tillegg til å oppleve fine flytstier på Mora, kan du få med deg folkelivet i start- og målområdet ved Storstua på Koppang. Lørdag 23. juli er også den store dagen under den årlige Kaupangrmart'n. Synes du drøyt 50 km er for langt, kan du i trimklassen velge en en kortere utgave på 20 km.

Flytstier.jpg
I Moratråkket får du både fine gruspartier, sugende bakker og lettkjørte stier i kanskje noen av de fineste områdene for terrengsykling i Norge. (Foto: Tore Sandberg)

Løypebekrivelse
Moratråkket på 51 km har en løype som innbyr både til høy fart og feltkjøring i starten innover Langmoen, et litt mer krevende stiparti før du passerer idylliske Fiskvikrokkdammen, fine grusveier og noen bratte kneiker opp til løypas høyeste punkt. For to år siden ble løypa utvidet med et stiparti som har fikk en god mottakelse. Flytstiene før du tar fatt på Varpåsen er ikke teknisk krevende, men utrolig moro å sykle!

Moratråkket for alle
Moratråkket har både trimklasse og aktiv klasse. Trimmerne sykler en runde på 20 km i lett terreng, hovedsakelig på fin skogsbilveg. Det er en relativt bratt stigning opp Varpåsen, men her går det fint an å trille. Dette er en fin løype for hele familien. 

Pengepremier til de tre beste
Etter at Marianne Lambine og Steffan Hartz Repshus stakk av med hver sin hyttetomt i vandrepremie lokker Moratråkket fortsatt med pengepremier til de tre beste både i dame- og herreklassen. I trimklassen er det uttrekkspremier med sykkel gitt av Sparebanken Hedmark som hovedpremie (verdi 4000,-)

Påmelding
Moratråkket på Facebook
Samleside for Moratråkket med reportasjer og resultater fra alle de 8 tidligere utgavene av rittet

 
Ny_nedfart.jpg
Den siste nedkjøringen mot mål ved Storstua er utbedret og gruslagt slik at faren for punkteringer nå er minimal. (Foto: Tore Sandberg)