SE ALLE VÅRE BILDER FRA MARKATRIMMEN 2017


Løypetraseen for årets Markatrimmen var lagt til den nedre delen av den ordinære Markatrimløypa, hvor man gikk en runde på litt over 11km tre ganger. Med minusgrader i dagene før rennet, minus 7-8 grader på renndagen, og et løypemannskap som høstet mye skryt fra flere av deltakerne, var forholdene lagt til rette for et flott skirenn!

I herreklassen fikk Torleif Syrstad og John Kristian Dahl tidlig luke til resten av feltet. Førstnevnte lå gjennom store deler av rennet 8-10 sekunder foran i sporet. -Denne luka var ikke frivillig, sa Dahl etter målgang, som hele tiden hadde jobbet for å komme opp i ryggen til Syrstad.
- Kroppen var stinn av trening, og det viste seg at vi var jevngode. Derfor bestemte jeg meg for å kaste drikkebeltet ved siste runding for å ikke ha unødvdendig vekt, sier Dahl med et smil.

Da det gjensto 5 km lyktes han endelig i å tette luka, og derfra og inn ble det et lureløp. Begge prøvde å legge inn små rykk for å rive seg løs, men det var ikke før 200 m før mål det avgjørende rykket kom. Dahl avgjorde til sin fordel, og skled i mål 10 sekunder før Syrstad til en sluttid på 1.28.45.

For Dahl var dette kun et treningsrenn i en hektisk sesong. De neste store rennene fremover er for han skiklassikerne Vasaloppet og Birkebeineren.

Tredjeplass i herreklassen gikk til Magnus Sivertsen på 1.34.47. De to første valgte å stake seg igjennom på det sylskarpe føret, mens tredjemann hadde festevoks under.

I kvinneklassen gikk Berit Gjelten så fort at det aldri ble veldig spennende. Ved første runding hadde hun allerede en luke på nesten to minutter. I mål hadde differansen doblet seg. Hele 4 minutter og 9 sekunder gikk før neste kvinne, Gunvor Landsem, gikk i mål. Gjeltens tid ble 1.46.28, Gundvor Landsem kom i mål på 1.50.37, mens tredje kvinne i mål ble Anniken Hjellbakk Hole på 1.55.29.

- Jeg bestemte meg for å gå jevnt fort og gikk stort sett alene hele veien, sa Gjelten etter at hun kom i mål. Hun vil spesielt fremheve de fantastiske løypene, som gjorde at både føre, ski og gli var upåklagelig.

I likhet med Dahl brukte også Gjelten dette turrennet som en fin gjennomkjøring mot større renn. Hun skal gå Birkebeineren i mars og sikter seg inn på en plassering blant de 15 beste.
- Og så hadde det vært gøy å komme under 3 timer, for det har jeg ennå til gode å klare.

Arild Haugen, som er en lokal skiløper, ville etter målgang skryte over et solid arrangement av Trondhjems Skiklub.

- Med tanke på hvordan det så ut for bare noen dager siden, må man virkelig få skryte av den jobben som har blitt gjort med løypene! Han vil også rose drikke- og matstasjonene, og var selv strålende blid da han gikk i mål på tiden 2.06.01. Han gjorde som flesteparten i dag på den grovkornede snøen, valgte en blanding av klister i bunn med tørrvoks over.


RESULTATER

Alle foto: Sol Haugen

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Rennleder meldte om cirka 400 startende. Vinner i herreklassen i gult helt til høyre.

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Syrstad lå foran Dahl store deler av løpet, her på vei inn til andre runding ved 22 km.

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Gjelten ledet fra start til mål i kvinneklassen. Her på vei inn til første runding ved 11 km. Hun kom i mål på 1.46.28.

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Henning Offigstad (118), Per Egil Bjørgen (440), Sindre Finne (441) og Magnus Sivertsen (568) ble alle blant de 12 beste.

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Dagens nest beste kvinne, Gunvor Landsem, med en sluttid på 1.50.37.

Kondis/Sol Møllenes Haugen
Arild Haugen strålte om kapp med sola etter målgang og roste arrangørene for et flott arrangement!