Møkster Ultra blir på 15 runder i den 4219,5 meter lange løypa , totalt 63,292,5 kilometer eller 1,5 maraton. Maratonløpet går i den samme løypa over 10 runder.  

Møkster Maraton sitt bilde.


Tubaastesten
- Sjølv om vi ønsker å dyrke merkevaren Møkster, så har eg foreslått at vi kan omtale Møkster Ultra som "Tubaastesten", sier Bosse Litsheim, inspirator og initiativtager til Møkster Maraton.  

- I fjor løp Peter 15 runder fordi han hadde eit ønske om "å få en ultraopplevelse på øya". Peter er som nemnd ein møkstervenn. Han har delteke på maraton samtlege fem år og han vann også eit år om eg hugsar rett, sier Bosse som dermed røper at det var Peter som inspirerte til å lage et permanent ultraløp på Møkster.


Dette kunne vært en statue av Peter Tubaas på Møkster, men foreløpig er han ikke hugget i stein. Derimot har han fått ultraløpet oppkalt etter seg; Tubaastesten. (Foto: Heming Leira 2012)
 

- Møkster Ultra er ei nyvinning som passar godt inn i vår filosofi og vår ambisjon om å arrangere verdas mest eksotiske opplevingsmaraton, sier en entusiatisk Bosse Litsheim, som uansett ikke venter en horde av ultraløpere til øya, men mange nok til at dette blir en flott opplevelse for både arrangører og de som skal være med. Her vil det å fullføre være minst like viktig som tiden man bruker.

Overnatting - ultraløp - konsert
Starten på maratonløpet er klokken 12:00 slik at de som ikke overnatter rekker båten fra Bergen som anløpet litt etter klokken 11. For ultraløperne må det påregnes overnatting fra kvelden før, og start klokken 9 eller 10 - tidlig nok til at alle rekker premieutdelinga klokken 19.

På Møkster er det tradisjon med kulturinnslag og konsert etter premieutdelinga, slik blir det også i år: - No har vi fått bekrefta Frode Grytten Beat Band som årets kulturinnslag, sier Bosse på telefon med kondis i påsken.
 

Konsert_med_Stein_Torleif_Bjella_Foto_Peter_Tubaas_640.jpgI fjor var det konsert med Stein Torleif Bjella (Tvangsgutan Kompani), mens arrangøren i år får besøk av Frode Grytten Beat Band. (Foto: Peter Tubaas)
 

Maraton og Nautisk Maraton
Det var totalt 133 deltagere i fjorårets arrangement, hvorav 27 på maraton og resten på verdens eneste (?)  "nautisk maraton". Definisjonen på en nautisk maraton på Møkster er 4,2 mil (nautisk mil) = 7,815 km. Med stadig flere løpere på maraton og utvidelsen med ultraløp må arrangøren begrense deltagelsen noe på en nautisk mil for å få plass til alle som vil løpe langt. Vi blir ikke overrasket dersom dette kultløpet om noen år har trekning for å være med, så her gjelder det å benytte muligheten før det blir for vanskelig å komme med.
 

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgMøkster maratons hjemmeside
Møkster Maraton på facebook

Info og påmelding Deltager.no

Løypa på Møkster er kontrollmålt til 4,2195 kilometer av kondis.
Møkster Maraton er et Kondis kvalitetsløp.
 

Klart for start for tidenes første Møkster Maraton i 2012. (Foto: Heming Leira)
 

Video fra Møkster Maraton 2016
fotograf: Peter Tubaas
musikk: Stein Torleif Bjella (Tvangsgutan Kompani)
 

 

Reportasje 2012: Natureventyret Møkster Maraton 
MED MASSE FLOTTE BILDER!!

Reportasje 2016: Olaussen og Husby vant den femte Møkster Maraton​
Reportasje 2015: Austevoll og Taranger sette løyperekordar i Møkster Maraton
Reportasje 2013: Eventyret på Møkster - kapittel 2 - Stor auke i deltakarar
Reportasje 2012: Løpseventyr på Møkster i Sunnhordland
 


I følge Wikipedia bor det bare 65 mennesker på Møkster, da trengs det litt ekstra hjelp for å få tilstrekkelig med tilskuere til løpet. (Foto fra 2012: Heming Leira)
 

Idyll i havgapet sammen med 2012-vinneren Bjørn Tore Taranger. (Foto: Heming Leira)