Challenge 40 går ut på å oppsøke fleste mulig av de 40 postene i løpet av 4 timer, dvs postene gir forskjellige poengsummer alt etter beliggenhet og vanskelighetsgrad. På noen av postene er det også oppgaver som skal løses. Årets aktiviteter var: Kanopadling, vannsanking, svømming, lensebalansering i Øyern, bakkeløping med vernestøvler, spenst på friidrettsbanen, skyting og sprint orientering. Postene kan oppsøkes ved hjelp av sykkel eller løpende.

113 par stilte til start fordelt på 3 klasser: Herrer, Damer og Miks. Noen er med for å vinne, andre for å slå naboen, mens de aller fleste for å ha det gøy. Gøy ble det, tross for et kraftig regnvær natten og timene før start,  men 1 time før start ga reget seg og det var oppholdsvær under hele arrangementet.

c40_pallHerrer.jpg

Beste herrepar og best totalt ble Erik Sagvolden og Trond Storrønning, som hadde tatt 39 av de 40 mulige postene og samlet 387 av 400 mulig poeng. Nærmest fulgte Hans Jørgen Kvåle og  Terje Størset, med 8 poeng og en post mindre.

c40_vinnerDamer.jpgDameklassen ble vunnet av Anne Madslien og Signe Astrup Arnesen med 319 poeng og 34 poster. De var da 36 poeng og 5 poster foran Cecilie Bergli og Maria Bergli på 2.plass.

c40_pallDamer.jpg

c40_vinnerMiks.jpg

I miksklassen fikk vi det jevneste oppgjøret om seieren, her var det to lag som hadde samme poengsum og likt antall poster, dermed var det anvendt tid som ble avgjørende. Her var det Heidi Tronbøl og Tom Bergan som gikk til topps med 346 poeng og 36 poster: De var i tid 34 min foran Marte Christensen og Per-Ivar Nikolaisen, som ble nr 2.

c40_pallMiks.jpg

Challenge 40