- Jeg er fornøyd med at jeg presterer stabilt oppe i toppen internasjonalt, sa Kamilla Olaussen etter å ha løpt inn til 4. plass på dagens meget krevende mellomdistanse under verdenscupen like utenfor Turnov i Tsjekkia.

Etter 5. plass på VM-langdistanse har jenta fra Fredrikstad levert topplasseringer i verdenscupen på løpende bånd med pallplasser under runden i Norge, og nå altså 4. plass – bare slått av trioen Karolin Ohlsson, Julia Jakob og Lina Strand – slo la beslag på de tre pallplassene i dag – under en krevende mellomdistanse:

- Jeg er spesielt fornøyd med at jeg nå også får til en skikkelig god mellomdistanse, sier hun selv.

Og det kom langt ifra av seg selv mellom de høye sandsteinsklippene i det kuperte terrenget:

- På forhånd var jeg veldig spent på hvordan jeg skulle takle det. Men jeg lyktes ganske bra, og unngikk i hvert fall de aller største bommene.
- Noe smått har det blitt, i tillegg til noen mindre gode veivalg. Men jeg må være fornøyd.

Fornøyd var også junioren Kasper Fosser etter sin gjennomføring i dag:

- På en måte var dette den ultimate testen på o-teknikken, og jeg har klart meg bra. Flyten var ikke den helt store, men jeg løste det meste på en god måte, sa han like etter målgang.

Fosser håpet at det muligens skulle holde til en topp 15 plassering, men det ble med en 17. plass for junioren i debuten mot de voksne gutta i skogsorientering:

- Omtrent som forventet, kommenterte karen som med den plasseringen var nest best av de norske herrene.

Bare Olav Lundanes – som etter en rufsete gjennomføring løp inn til 13. plass – var bedre i en herreklasse hvor hjemmeløperen Milos Nykodym tok sin første verdenscupseier. Tsjekkeren vant foran Andreas Kyburz og Gernot Ymsen Kerschbaumer. 

Ellers løp Andrine Benjaminsen inn til 16. plass, og var med det nest best av de norske damene. Verdenscupen i orientering avsluttes med sprint i morgen, hvor de 40 beste i verdenscupsammendraget før finalen får løpe om verdenscuppoengene i A-finalen.

Kilde og bilde: Norsk orientering