På stemningen ved start virket det som om mange hadde gledet seg til å komme i gang med vinterens gateløp i Vinterkarusellen, som har 8 løp fremover med ca. tre uker mellom hvert løp. Været var for anledningen helt på lag med løperne, tørt og mildt uten for mye vind. De mange deltakerne fikk med seg den helt spesielle stemningen på Fana Stadion som oppstår når så mange løpere samles for å teste formen i vennlig konkurranse med andre løpere. Over det hele messet stemmen til den rutinerte speaker Erik Hanøy.

Vinterkarusellen er et løp for alle som også vet å premiere de beste, og man har for denne sesongen oppgradert medaljene til de beste løperne i hver løype, 5 og 10km. I 5km-løypen gikk disse til Tine Alfstad Olsen som var klart best. Den unge Viking-løpeen har da også vunnet her mange ganger tidligere. Denne gangen var det en fransk triatlet på sølvplassen mens Inger-Marie Schjøtt Lie fikk bronsen. De tre Gular-løperne Sondre Dingsør, Hallvard Nilsen og Are Sæbø delte de tre herremedaljene mellom seg.

I 10 km-løypen var det også en fransk triatlet som hevdet seg, Lucas Maréchet vant foran Philip Massacand og Arne Kalland-Olsen. Beste kvinne var en annen kjenning. Lina Rivedal vant her foran Marte Aulin og Cecilie Hagen.

Alle resultater fra Vinterkarusellens løp 1.

Se flere bilder på Vinterkarusellens Facebookside!

Det var folksomt på Fana Stadion da 1106 løpere var klare til start.

Det franske paret Lucas Maréchet og Anaïs George-Molland gjorde en god prestasjon i dette løpet. Han vant 10km mens hun tok andreplass på 5 km.
Vi spurte Anaïs hva hun gjorde i Norge:

– Jeg leter etter en jobb her i Bergen. Jeg har avlagt min Bachelorgrad i Trondheim. Jeg skulle egentlig tilbake til Frankrike for å ta min mastergrad, men har virkelig forelsket meg i Norge så nå ser jeg meg etter en jobb her. Kjæresten min Lucas jobber i svømmeklubben Delfana. Vi driver egentlig med Triatlon nemlig.

– Hva er neste konkurranse nå da?

– Det er neste løp i Vinterkarusellen! Nå løp jeg 5 km og neste gang vil jeg prøve meg på 10 km.

De beste i 5-km-løypen viser de nye medaljene som deles ut til de tre beste løperne i hver løype. Fra venstre: Anaïs George-Molland, Tine Alfstad Olsen og Inger-Marie Schjøtt Lie.

10 1211 Ingeborg Sævareid Solvang Multiconsult K20-34 23:17

Premiepallen menn 10 km: Hallvard Nilsen, Sondre Dingsør og Are Sæbø. Alle løper for Gular.