Eliud Kipchoge satte under Berlin Marathon en helt fantastisk verdensrekord med 2.01.39. Det var en forbedring av den gamle på ikke mindre enn 1 minutter og 18 sekunder. Tidligere på året hadde han utklassa konkurrentene i London Marathon. Etiopierens sesong var med andre ord omtrent så sterk som den kunne bli, og utmerkelsen han nylig mottok må sies å være høyst fortjent. 

- Tålmodighet er det helt nødvendig for alle maratonløpere å ha i sitt dagligliv. Den må være til stede overalt - på trening, i konkurranse, ja til og med når du slapper av, fortalte Kipchoge i et intervju med IAAF etter overrekkelsen i Monaco 4. desember. 

Og Kipchoge har virkelig vært tålmodig siden han slo gjennom som løper i 2003, med å vinne juniorklassen i VM terrengløp. Siden har han hatt en stor karrière som både bane- og maratonløper. 

Eliud Kipchoge setter en rÃ¥ verdensrekord i Berlin. Foto: SCC Events / Victah SailerEliud Kipchoge tok et stort jafs av verdensrekorden under årets Berlin Marathon. (Foto: SCC Events / Victah Sailer)

 

Jakob Ingebrigtsen nådde ikke opp

Tresteghopperen Caterine Ibarguen ble kåra som årets kvinnelige utøver. Jakob Ingebrigtsen var en av fem nominerte til kåringen av årets "Rising Star". Sandnes-løperen nådde imidlertid ikke helt opp. Det var den svenske stavhopperen som ble utpekt som vinner i Monaco. Den amerikanske 400 og 400 m hekk-løperen, Sidney McLaughlin ble årets "Rising Star" på kvinnesida. 

Nominerte_IAAF.jpg
Jakob Ingebrigtsen var en av fem nominerte til "Rising Star"-tittelen. Svenske Armand Duplantis ble til slutt den utvalgte. (Foto: IAAF)