Vi har funnet 19 menn og 4 kvinner fra fedrelandet i den 37. utgaven av San Silvestre Lagunera. Raskest var Ørjan Kjeldsli som ble nummer to i herreklassen, og Marte Nyborg som ble nummer fire av kvinnene.

Kjeldsli var 22 sekunder bak den spanske vinneren og brukte 17.23 på de 5,7 ikke helt flate kilometerne. Alexander Kirkeberg fulgte bare 6 sekunder bak Kjeldsli, og ytterligere tre norske løp under 18 minutter. Til sammen var det 11 norske løpere som brukte mindre enn 20 minutter.

Marte Nyborg løp i mål på 22.47 og var 1.44 bak Raquel Gonzales fra Spania som vant.

Mange av de norske deltok også i San Silvestre Lagunera på nyttårsaften for et drøyt år siden. Da var Ola Sakshaug best av de norske med andreplass på 17.32. Nå løp han 23 sekunder seinere og hadde fire norske løpere foran seg. Alexander Kirkeberg forbedra seg med én plassering og 39 sekunder sammenlikna med i 2017, mens Mathias Flak nå ble nummer seks med 17.40 mot 18.14 og sjuendeplass for et år siden.

Det var 37. gang at det 5,7 km lange løpet ble arrangert. San Silvestre Lagunera samla hele 2667 løpere, og 965 av dem var kvinner.

To norske løpere, Ørjan Kjeldsli (til venstre) og Alexander Kirkeberg (til høyre) kunne klatre opp på pallen etter løpet. (Foto: arrangøren)

1 VICENTE HERNANDEZ CABRERA M 27 Bib 1 ESP 17:01
2 ORJAN KJELDSLI M 22 Bib 20 NOR 17:23
3 ALEXANDER KIRKEBERG M 22 Bib 27 NOR 17:29

5 HENNING MAEHLE M 27 Bib 22 NOR 17:40
6 MATHIAS FLAK M 19 Bib 18 NOR 17:40
7 OLA SAKSHAUG M 34 Bib 24 NOR 17:55
14 KJETIL BRENNO GAGNAS M 18 Bib 17 NOR 18:50
16 JESPER LUNDIN M 16 Bib 21 NOR 18:58