Didrik Tønseth får følge av landslagskollega Niklas Dyrhaug som også er en habil løper, ikke minst i motbakkene. Også mellomdistanseløperen Emil Oustad, som går fra Ren-Eng til Mosvik, vil være en viktig forsterkning med tanke på Holmenkollstafetten. Kasper Stadaas som er på rekrutteringslandslaget i langrenn, har derimot meldt seg ut av Mosvik uten å ha meldt seg inn i noen annen klubb. Dermed står han for så vidt fritt til å fortsette i Mosvik om han skulle ønske det. Så gjenstår det sjølsagt å se hvor godt Petter Northug holder seg i form etter at han har lagt opp som satsende skiløper. 

Tjalve ser også ut til å forsterke laget sitt, ikke minst på kvinnesida. Den skadeforfulgte 800 m-løperen Malin Edland melder overgang fra Larvik til Tjalve. Fra før var det kjent at Hedda Hynne går fra Strindheim til Tjalve og Maria Sagnes Wågan fra Namdal til Tjalve. I tillegg kommer Sanne Njaastad over fra Vidar.

På herresida er det litt mer delt for Tjalve. Asbjørn Ellefsen Persen har meldt seg ut uten å ha signalisert noen ny klubb mens Hans Kristian Fløystad går til Kristiansand. Til gjengjeld får Tjalve Petter Rypdal fra Strindheim og Tomas Oskar Hellesø fra Mosvik. 

Strindheim har mista ganske mange løpere i tillegg til at enere som Hedda Hynne, Didrik Tønseth og Petter Rypdal er blitt borte. Lars Bendic Eide, Kristine Fjellanger, Anniken Amos Ruud og flere til forsvinner. Det vil nok merkes når laget skal mønstre mannskap til både Holmenkollstafetten og St Olavsloppet. 

For de fleste andre klubber er det bare mindre endringer, som det heter i meningsmålingsspråket. Norna-Salhus mister noen løpere inkludert Erik Hovlandsdal. Eli Anne Dvergsdal melder seg ut av Varegg mens Kirsten Marathon Melkevik går fra Gular til Varegg. Ann Kristin Mosbron går fra Haugesund til Spirit Stavanger. Terje Snarby skifter fra Ull/Kisa til BUL som ser ut til å få et sterkere lag i 2019 enn i 2018. 

Se alle overgangene her

Holmenkollstafetten 2018Hedda Hynne (med startnummer 4) vil fra neste år løpe for Tjalve og ikke for Strindheim. (Foto: Runar Gilberg)