Det var tre løpere som dro hverandre inn til svært gode tider i det 7. løpet i sesongens NECON Vinterkarusell. I tillegg til Philip Massacand løp også Sondre Øvre-Helland og Erlend Jensen seg inn på tider som er svært gode i Vinterkarusell-sammenheng. Vinnertiden på 31:55 er antagelig den beste tiden som er løpt i denne løypen, og det er 4 sekunder raskere enn Marius Vedviks løp i den samme løypen i fjor. Philip har ennå ikke fylt 17 år, og i Kondis-statistikken for fjoråret er det kun én løper i den aldersklassen som har løpt fortere. Og i Vinterkarusell-statistikken kommer han nå inn blant sterke løpsnavn som Jan Fjærestad og sin egen trener Bjarte Eikanger.

All time Vinterkarusellens 10 km 1985-2019

Philip Massacand kan fortelle at han hadde som målsetning å løpe under 33 minutter:

– Jeg hang meg tidlig på Sondre Øvre-Helland som gjorde en kjempe drajobb.  Kroppen var veldig på lag i dag, så vi trøkket hardt på. De siste 1500m økte jeg farten og fikk luke, den holdt helt inn til mål.
– Jeg ble veldig fornøyd med tiden, samtidig litt sjokkert! Over all forventning, men det lover jo bra for sesongen.

Det var denne gangen isfritt i løpstraseen og gode forhold. Litt over 700 løpere stilte til start i sesongens nest siste Vinterkaruselløp.

På kvinnenes 10 km var det igjen et godt løp av unge Adele Henriksen som holdt til en klar seier, foran Amalie Svanberg og Ragnhild Breisnes Utkilen. På 5 km var det heller ikke denne gangen noen som kunne tukte Marius Garmann Sørli som løp inn halvannet minutt foran Johan Løve Gjersvik og Lars Sæterlid Hella. Tine Alfstad Olsen var ikke like suveren i 5 km, men hun vant klart foran Inger-Marie Schjøtt Lie og Margrethe Bruarøy Sognnæs.

Alle resultater fre NECON Vinterkarusell løp 7.