Se også bilder av alle, eller de fleste, deltagerne i bildekarusellen ovenfor.
(Alle foto: Bjørn Hytjanstorp)

Perseløpet annonserer med Norges raskeste kontrollmålte 5-kilometer, og det har de kanskje rett i. Løypa er tilnærmet flat (ca. 5 høydemeter) og løpet arrangeres med 3,75 km i medvind og 1,25 km i motvind, dvs innenfor grensen på max avstand (2,5 km) mellom start og mål. Løpet arrangeres av Bjørn Saksberg som blant annet driver www.temposykling.no, og løypa er på flott turvei helt nede ved Mjøsa mellom Morskogen stasjon og Minnesund.

I dagens løp (lørdag 14. april) var det flott vårvær og veldig gode løpsforhold. Det ga mange gode tider, og hele 60% (23 av 38) av deltagerne perset, se liste lenger ned.
Det er et nytt løp allerede 21. april.

Persejentene fra Eidsvoll:
Hanna Mela Athur, Ingrid-Anne Jensen og Anna Emma Arthur var sikre på at de kom til å perse i Perseløpet, for dette var deres første konkurranse overhodet. - Vi bruker sikkert en time, sa jentene før start, men det ble pers på 34 og 2x38 minutter. Det er jo dette som er så fint med Perseløpet, da kan alle utfordres på sitt eget nivå uansett hvor man befinner seg på resultatlistene.(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Thomas Asgautsen raskest på 15:24
Dagens raskeste 5 km fikk vi av Thomas Asgautsen fra Stavanger FIK på 15:24. Seieren ble til slutt på hele 25 sekunder til Jørgen Korum (15:49) fra Oslostudentenes IK  som på sin side var tre sekunder foran Johannes Teigland (15:52) fra IL Gular. Dagens uheldigste var Joel Hegsund fra SK Vidar som skadet seg etter én kilometer - og ledsager Sondre Norstad Moen (på sykkel) fikk da en enkel sekunderingsjobb. Sondre satte forøvrig norsk rekord på 5 km i Monaco tidligere i år på 13:37.

Vi fikk årsbestetider for veteraner herrer i klassene M40-44, M45-49 og M65-69. Hallvard Nilsen fra IL Gular (M40-44) løp på 16:06 som er 14 sekunder raskere enn i Fredrikstadløpet. I M45-49 imponerte Are Birkeli fra Grua med 16:14, en forbedring på 12 sekunder fra Fredrikstadløpet. Superveteran Sten Solfjeld fra Harestua fulgte opp med 21:16 i M65-59, 10 sekunder raskere enn han løp i Fredriikstad.

Thomas Asgautsen løp raskest av alle langs Mjøsa palmesøndag. (Foto: Bjørn Saksberg)​

68-åringen Sten Solfjeld imponerte med rask løping. (Foto: Bjørn Saksberg)​

Ine Bakken suveren i kvinneklassen
I kvinneklassen ble det suveren seier til Ine Bakken fra IL Gular som med tiden 17:27 var hele 1:24 foran Elvira Vegas fra Oslo. Ines tid er den 4. beste tiden på lista over de raskeste norske  5 km-løp hittil  i år.

På 3. plass løp veteranen Dorte Foss (K50-54)  fra Raufoss inn til solide 20:34 som er ny norsk årsbeste i aldersklassen. For fem dager siden løp hun på 20:57 i Stomperudkarusellen.

Ine Bakken vant kvinneklassen. (Foto: Bjørn Saksberg)​

Dorte Foss var klart raskeste veteranløper i kvinneklassen. (Foto: Bjørn Saksberg)

Bildet kan inneholde: himmel og utendørs
Tidtagerstasjon ved mål venter på løperne i nydelig palmesøndagsvær. (Foto: Bjørn Saksberg)