Smaaleneløpet var i år lagt til Båstad i Indre Østfold, hvor det var langdistanse som stod på programmet. Innlagt i løpet var sesongens første runde i Norgescupen i orientering for senior og junior. Arrangøren bød på et kupert og fysisk krevende terreng og løypeleggeren bød på flere svært lange strekk, som satt o-teknikk og veilvalgstaktikk på prøve.

I dag var det løpere fra Fredikstad som toppet begge eliteklassene for seniorer, Dameklassen ble vunnet Kamilla Olaussen, somløp den 9,6 km lange løypen på 67,21 min. Hun vant da med neste 7 min til finske Anu Tuomisto, NTNUI, mnes landslagsløper Silje Ekroll Jahren, Nydalens SK fulgte på 3. plass ytterligere 5 sek bak.

I herreklassen var det den sveitiske landslagsløperen Martin Hubmann, som løper for FRedrikstad SK som var raskest, Han brukte 88,07 min på den 13,6 km lange løypen, Her var det Tyrvings Torgeir Nørbech som fulgte nærmest 27 sek bak, mens Gaute Hallan Steiwer, Fredrikstad SK fulgte på 3. plass ytterligere 7 sek bak.

Juniorklassene i dag ble vunnet av Kasper Fosser, IFK Göteborg, Ane Dyrkorn, NTNUI,  Isak Jonsson, Nydalns SK og Oda Scheele, Nydalens SK.